MRK Iskra Bugojno: Igramo baraž za opstanak u Premijer Ligi

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Danas je na sjednici UO RS BiH donesena odluka o okončanju sezone u rukometnoj Premijer Ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2019/20. Prvak za sezonu 2019/20 je ekipa RK Borac m:tel, te im ovim putem ispred kolektiva našeg kluba čestitamo. Također, učesnici Evropskih takmičenja za sezonu 2020/21 ispred naše države, pored ekipe Borca iz Banja Luke su ekipe Gračanice (drugoplasirana ekipa) i Bosne iz Visokog (trećeplasirana ekipa).

Što se tiče iduće sezone, Premijer Liga će brojati 16 ekipa kao i ove sezone. Naša ekipa, kao i ekipa Goražda će igrati “mini” ligu sa prvacima Federalnih liga, ekipama Bosne iz Sarajeva i Krivaje iz Zavidovića, te će dvije ekipe koje budu imale najviše osvojenih bodova iz ove “lige za opstanak” biti sudionici Premijer Lige iduće sezone. Viši rang je napustila ekipa Drine iz Zvornika, dok će umjesto nje učestvovati ekipa Dervente, prvak Prve Lige Republike Srpske.

Termini odigravanja “baraža” bit će poznati naknadno, te ćemo u idućem periodu obavijestiti naše navijače o svemu vezanom za odigravanje istog.

https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/