Bugojno: Tri uspješne akcije protiv zloupotrebe opojnih droga

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na području Bugojna proveli su još tri uspješne akcije.

Naime, dana 09.07.2020. godine oko 18,00 sati u mjestu Vesela, općina Bugojno izvršena je kontrola vozila marke Fiat, kojim je upravljao A.J. rođen 1981.godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koje se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 18,30 sati u ulici Ambasadora Dr. Wagnera, općina Bugojno izvršena je kontrola i pregled osobe A.M. rođen 1988.godine iz Travnika. Prilikom pregleda, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U okviru navedenih aktivnosti, oko 21,30 sati u mjestu Gaj, općina Bugojno, navedeni policijski službenici  izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf III, kojim je upravljao R.M. rođen 1981.godine iz Bugojna. Tokom kontrole, navedeni vozač je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije upakovane u pvc vrećicu, za koju se sumnja da je opojna droga speed. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, pribavljena je Naredba Općinskog suda Bugojno za pretres stana koji koristi R.M. Prilikom pretresa pronađena je bijela praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga speed, više tableta za koje se sumnja da je opojna droga ecstazy, određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisanie mjere i radnje.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/akcija-za-pocetak-sedmice-pop-up/