Mrakača oko bivšeg hotela Kalin plaši stanovnike ulica Šehitluci i Gaj: “Štede na nama jer mi nismo biračko tijelo”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na današnji poziv stanovnika ulice Šehitluci da se uvjerimo u mračne ulice oko bivšeg hotela Kalin odlučili smo izaći na lice mjesta i napraviti nekoliko fotografija te popričati sa nekoliko osoba koje žive u blizini hotela Kalin ili prolaze tim putem.

“Oko dvije sedmice nemamo rasvjete, valjda zato što štede na nama a mi nismo biračko tijelo dok većina sela već odavno ima razvedenu rasvjetu, a dio centra grada je u mrklom mraku”, kaže stanovnik Šehitluka koji je želio ostati anoniman.

“Prvih par noći sam prolazio ovim putem kući u Gaj i strah me bilo svaki put jer je potpuni mrak, doslovno se ne vidi kuda hodate jer je ugašena rasvjeta, jeza da vas uhvati. Sada idem pored autobuske stanice preko tranzita jer je za nijansu osvjetljenije”, priča stanovnik Gaja koji je želio ostati anoniman.

Danas smo nazvali Elektroprivredu SBK gdje su nam rekli kako Elektroprivreda nema ništa sa uličnom rasvjetom jer svaka Opština ima svog električara ili službu koja je zadužena za rasvjetu, a u našem slučaju to je Općina Bugojno tj. Javno preduzeće za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve d.o.o. Bugojno.

Građani uredno plaćaju sve komunalije i električnu energiju, ali uzalud, uskraćuje im se ono najosnovnije. Čak je postavljena rasvjeta bez sijalice koja ničemu ne služi.

Ovim ulicama redovno vrebaju psi lutalice.

Neke fotografije su fotografisane sa blicem neke bez blica kako bi se uvjerili o čemu se radi. Na svakoj fotografiji koja je osvjetljena, fotografisana je blicem i bez blica je apsolutni mrak.

Bugojno-danas.info

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/