Mostarci osvojili turnir “Dani sporta i knjige”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Jučer je u okviru nogometne manifestacije odigran turnir „DANI SPORTA I KNJIGE“ u kojem je epitet najbolje ekipe odnijela Donja Mahala iz Mostara.

Na turniru je učestvovalo ukupno 12 ekipa: Donja Mahala Mostar, Akademija nogometa Vrbas , Akademija Junior, NK Sport Prevent, Univerzalac Donji Vakuf, MNK Makljen Prozor,MNK Gračanica, NK Sprint, MNK Vesela,Taekwando Bugojno,MNK Sloga i NK Etna.

Ekipe su bile podjeljene u dvije grupe po 6 ekipa. Nakon odigranih utakmica u grupama u grupi A epitet najboljih ponijeli su NK Sport Prevent Bugojno i MNK Vesela ,dok su u grupi B najbolji bili Donja Mahala iz Mostara i Akademija Junior Bugojno.

U prvom polufinalnom meču snage su odmjerili NK Sport Prevent i Akademija Junior gdje je NK Sport Prevent slavio rezultatom 1:0, dok su u drugom polufinalnom meču snage odmjerili Donja Mahala i MNK Vesela gdje su Mostarci bez većih problema savladali Veselu sa 5:0.
Utakmica za treće mjesto odlučena je na penale gdje je Akademija Junior nakon bolje izvođenih penala odnijela pobjedu i osvojila 3 mjesto.

U finalnom meču Mostarci su rezultatom 2:0 pobjedili NK Sport Prevent i zasluženo osvojili turnir.

Za najboljeg igrača proglašen je Edah Sarajlić iz NK Etna Bugojno,a za najboljeg golmana turnira proglašen je Emir Đuliman ŠF Donja Mahala i za najboljeg strijelca turnira ukupno 12 pogodaka proglašen je Alan Pajević također ŠF Donja Mahala.

Vrijedi napomenuti da je na ovom turniru učestvovalo oko 150 djece i zahvaljujući našim medijima bilo je izrazito posjećen turnir.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/