Mlaćanica mljekare Agrocentar je najprikladiniji napitak za vrele dane i rješenje za masnu jetru

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Mlaćanica je poseban mliječni napitak niske energetske vrijednosti. Osvježavajući mliječni napitak koji je veoma prikladan za ove vrele dane. Pretežno je konzumiraju sportaši, a prepručuje se gojaznim osoba jer je ujedno i dijetalni napitak zbog niskog procenta mliječne masti, a i posebnih mliječnih kultura koje sadrži. Veoma dobro djeluje na probavu.
PREPORUČUJE SE OSOBAMA KOJE BOLUJU OD DIJABETESA, DA DUDE SASTAVNI DIO NJIHOVE ISHRANE.

Mlaćanica sadrži tvari koje pročišćavaju jetra, pospješuje razgradnju masnih stanica, spriječava  nagomilavanje masti i uspostavlja normalan rad jetre. Da bi kura s mlaćanicom bila djelotvorna, za vrijeme kure zabranjeno je uzimati meso ili mesne prerađevine, a treba uzimati svježi sok od koprive, maslačka i artičoke. Bilo bi dobro čak 3-4 dana prije početka kure početi postiti kako bi se tijelo polako naviklo na novi način prehrane. Umjesto kave bi trebalo uzimati voćne sokove ili biljne čajeve, a nikotina, alkohola i slatkiša bi se trebalo potpuno odreći.

7 DANA MLAĆENICOM PROTIV MASNE JETRE

Kura od 1. do 7. dana

Svakodnevno se uzima:
1 l mlaćenice + 2 l mineralne vode bez natrija ili 2 l biljnog čaja ili 2 l svježeg voćnog soka.

Na dan se jedu dva lagana obroka od povrća pirjanog na malo maslaca, ali bez dodatka soli. Povrće se smije začiniti svježim ili suhim začinskim biljem ili svježim sokom od limuna.

Program od 1. do 7. dana

Uz mlaćenicu i mineralnu vodu ili biljni čaj ili voćni sok treba uzimati:
1.i 2. dan: 80 ml svježeg soka od koprive.
3.i 4. dan: 80 ml svježeg soka od maslačka.
5.i 6. dan: 80 ml svježeg soka od artičoke.
7.dan: 80 ml svježeg soka od koprive.

Kuru završiti navečer uzimanjem jedne jabuke. Budući da tijelo nakon 7 dana kure nije naviknuto na krutu hranu, treba ga u sljedeća 3 dana pomalo naviknuti.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/