MIZ-e Bugojno organizovao jednodnevnu ekskurziju u Mostar za polaznike mektebske nastave

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Dana 07.05.2017.god, MIZ-e Bugojno na čelu sa glavnim imamom i svim imamima je organizovao jednodnevnu ekskurziju u Mostar za polaznike mektebske nastave koji su učestvovali i predstavljali svoje mektebe na takmičenjima. Učešće su također uzeli i polaznici kampa za mujezine koji je nedavno realizovan, te polaznici škole Kur'ana koji su učestovali na takmičenju Hind.

U nadasve divnom i dobrom raspoloženju, posjetili smo Blagajsku tekiju i uživali u ljepotama Bune, kao i u cijelom ambijentu okolo tekije. Djeca su imala priliku pogledati najveće izvoriše vode u Evropi, i prelijepu tekiju koja je godinama opstala na ovom divnom mjestu. Podne i ikindiju namaz smo obavili džematile u džamiji u Opinama, gdje se poslije namaza svima obratio glavni imam Vehid ef. Arnaut. Nakon toga smo posjetili Studentski hotel u Mostaru, gdje smo ručali i iskoristili priliku da se osvježimo. Laganom šetnjom, posjetili smo i Stari most, najveću turističku atrakciju u Mostaru, kahvenisali i uživali, te se laganim korakom vratili u buseve i uputili hairli kućama.

Ovo je jedna divna nagrada za sve naše vrijedne polaznike mekteba u kojoj su zaista puno uživali.

Molimo Allaha dž.š da našu djecu održi na pravome putu, da nagradi organizatore ovog divnog putovanja, da nagradi naše mualime i da im pomogne na putu učenja i širenja znanja našoj djeci. AMIN !

Hfz. Mahir ef. Ramić

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/