Ministar unutrašnjih poslova RS osudio Tokićev čin u Banjoj Luci

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač rekao je danas u Banjoj Luci da je Sejfudin Tokić prekršio sve svoje ovlasti i da je na neprimjeren način ometao obilježavanje godišnjice smrti 12 banjalučkih beba.

Tokić se, prema Lukačevim riječima, na godišnjici pojavio sa zastavom Bosne i Hercegovine, nakon čega je došlo do verbalnog konflikta sa prisutnima, a građani su o tome obavijestili policiju, nakon čega je Tužilaštvo izdalo nalog za Tokićevo privođenje zbog “raspirivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti”.

“Ne bih ovom prilikom iznosio svoje lično mišljenje o Tokiću, ali jasno je da su njegovi javni nastupi i aktivnosti prešli svaku granicu. Ovo je jasna provokacija, pogotovo zato što se sve to desilo ispred spomenika koji je podignut u znak sjećanja na 12 tragično preminulih banjalučkih beba. Još uvijek ne znam da li je Tokić nosio ratnu zastavu BiH ili samo zastavu BiH. U vrijeme hapšenja imao sam sastanak sa Odborom za bezbjednost Narodne skupštine RS i uskoro očekujem da mi jave o kojoj je zastavi riječ”, rekao je Lukač.

Predsjednik Odbora za bezbjednost NSRS Milanko Mihajlica najoštrije je osudio Tokićev čin ističući da je on još jednom pokazao netrpeljivost i animozitet prema RS.

“Iako je očigledo da je ovo provokacija, Tokićevi raniji nastupi i izjave svjedoče da ovo nije samo incident, već pravilo njegovog ponašanja. Odbor za Bezbjednost NSRS najstrožije osuđuje ovakve provokacije”, rekao je Mihajlica.

 

Izvor: klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o