Mehmedović boraveći u Turbetu poručio: Dobru tešanjsku privrednu praksu primjenjujte i ubuduće!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Turbe, travničko naselje je dobilo mnogo dolaskom tešanjskih firmi koje su otvorile svoje pogone u posrnulim preduzećimaa poslije rata.

Radnici „Stolićare“ i „Livnice“ koja se nalazi u sastavu tešanjske „Pobjede“ rade i privređuju, ali mnogi građani Turbeta očekuju dolazak još investitora kako bi se otvorila nova radna mjesta.

U razgovoru sa Turbečanima Šemsudin Mehmedović, državni zastupnik je rekao da svaka sredina koja primjeni praksu i primjere iz tešanjske privrede i rada lokalne samouprave može doći na nivo lokalne zajednice u kojoj se može lijepo i ugodno živjeti.

Govoreći o korupciji u našoj zemnlji rekao je:“Korupciju ćemo iskorijeniti onda kada građani prestanu davati“, te dodao da se nepravda prilikom zapošljavanja, posebno u javnom sektoru, može iskorijeniti sistemom“ kompjuterskog“ odabira kandidata kako se to radi u Oružanim snagama BiH, gdje se primjenjuje specijalan softver za zapošljavanje prijavljenih kandidata.

Između ostalog, zbog toga u policiji i sigurnosnim agencijama na svim nivoima ima nezakonitog rada, kao što je to bio slučaj mog nezakonitog hapšenja od strane SIPE“.

„Dolazim iz Tešnja koji je dobar primjer za našu državu, primjenite dobru praksu iz ove općine i ubuduće na Turbe i uspjećete!“, poručio je Mehmedović okupljnim privrednicima, mladim i članicama NVO „Emina“, te predstavnicima ove mjesne zajednice.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o