Matica hrvatska u Bugojnu nagradila najbolje učenike u ovoj školskoj godini

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra u Bugojnu sinoć je Ogranak Matice hrvatske iz našeg grada organizovao dodjelu nagrada učenicima koji su ostvarili prosjek 5 na kraju ove školske godine.

Nagradu „Matica hrvatska“ dobio je 31-an učenik osnovne i srednje škole.

Matica hrvatska već treću godinu nagrađuje učenike osnovne i srednje škole, koji imaju prosjek ocjena 5. Puno je razloga za to, a jedan od najvažnijih je stimulacija učenika da postižu što bolje rezultate u školi, i da se na ovaj način međusobno takmiče i druže.

-Ova nagrada je jedan poticaj svima njima, za uloženi trud i rad. Zanimljivo je da se broj učenika, u odnosu na ranije, povećao. Oni se sami bore za prosjek, traže bod, dva…Žele, dakle, tu nagradu, koja im je dodatna motivacija, i da se izbore za sebe, što je meni posebno drago. Jer, često puta naši mladi učenici šute, ne znaju se boriti za sebe. Tu se, znači, gradi i taj jedan osobni životni stil, rekao je Antonio Džolan, koji se u ime Ogranka Matice hrvatske u Bugojnu obratio prisutnima.

Dodao je kako je jedna od novina u organizaciji događaja izložba oko 200 učeničkih radova, koju će svi zainteresovani moći pogledati u narednih 15-tak dana.

– Želja nam je bila da javnosti pokažemo kreativnost i originalnost naših učenika, koje su često pokretači onih pozitivnih i dobrih stvari u društvu, istakao je.

Upravo zbog sadržaja ove poruke, zadovoljnih lica učenika i njihovih roditelja te, za ovu priliku posebno pripremljenog zabavno-kulturnog programa, praksu dodjele priznanja učenicima s prosjekom 5, Ogranak Matice hrvatske iz našeg grada organizovat će, kako se čulo, s velikim zadovoljstvom i narednih godina.

Uz nagradu „Matica hrvatska“, najboljim učenicima su, ovom prilikom, uručeni rokovnici i olovke.

Zadovoljni činjenicom da se njihov trud isplatio, i da je Matica hrvatska prepoznala njihov rad i kvalitet, neki od nagrađenih učenika su u izjavi za našu RTV kuću rekli:

Danijela Ivoš: „ Završavam šesti razred u Prvoj osnovnoj školi Jaklić odličnim uspjehom. Dakle, dobit ću nagradu. Moram priznati da mi je ova školska godina, zbog prve smjene i prvog susreta s nastavnicima, bila malo teška. Teško se bilo naviknuti na sve to, ali ja vjerujem da će sljedeća godina biti lakša. Ova nagrada mi je, kao neka podrška, u daljem školovanju“.

Danijel Ivoš: „Ja sam Danijelin brat blizanac.Idemo, dakle, zajedno u školu. I meni je drago što sam dobio ovu nagradu. Puno sam se trudio i na kraju je sve ispalo dobro“.

Ivan Lovrić: „Idem u Prvu osnovnu školu Jaklić. Završio sam osmi razred, i nije mi prvi put da dobijem ovu nagradu. Ona je poticaj za rad ubuduće“.

Tajnim glasanjem, učenici su za najbolju nastavnicu proglasili Mladenku Nosić kojoj je, također, uručena prigodna nagrada.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/