Magla u Bosni, a evo i do kada

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno sunčano vrijeme. U ostalim područjima Bosne u nizinama će preovladavati magla ili niska naoblaka, a u višim područjima sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 9 stepeni na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu magla i niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka između – 1 i 4 stepena.

U nedjelju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje se sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Po kotlinama u ostalim područjima Bosne prije podne se očekuje magla i niska obačnost, a u drugoj polovini dana pretežno vedro. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 3 stepena, na jugu zemlje od 1 do 6 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 12 do 16 stepena.

U Ponedjeljak u Hercegovini se očekuje pretežno vedro. Po kotlinama u Bosni se očekuje magla prije podne, koja se lokalno može zadržati i cijeli dan. U višim područjima sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 1 do 6 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje umjerena oblačnost. Po kotlinama u Bosni se očekuje magla. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 2 stepena, na jugu zemlje od 1 do 6 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni.

 

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/