Lovačka sekcija “Bojska” bogatija za 5 jata fazana

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Lovačko udruženje “Bojska”, od jučer je bogatije za 5 jata fazana. Riječ je o aktivnosti koju su donirali novi članovi ovog udruženja, i na taj način pokazali svoju ljubav prema životinjama.

Jučer su fazani pušteni na teritoriji šumskog lovišta Bojska, a ovom činu osim novih članova, prisustvovali su i predsjednik lovačke sekcije “Bojska” Salih Hajrić, kao i predsjednik lovačkog društva “Radovina” Haris Milanović.

“Ove godine odlučili smo obogatiti naše lovište fazanima i pustiti ih na plohe gdje smo prethodno izvršili čišćenje terena. Znači nam to mnogo, jer mi lovci smo prije svega ljubitelji prirode koji žele da obogate fond divljači. Pripazićemo na njih kad ih pustimo da ih ne diraju predatori i dok se ne priviknu na okolinu” – kaže Hajrić.

Svako udruženje koje ima podmladak ima i perspektivu, novi članovi su pokazali da će na pravi način dati sve od sebe za lovačku ekipu i lovačka pravila, njegovati sve aktivnosti kako sada tako i u budućnosti.

Uz malo pažnje i zalaganjem svih lovaca nadamo se da će aktivnost leženja mladih fazančića uspjeti do proljeća i na taj način obezbjediti održavanje ove divljači za naredne godine.

Gvu.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o