Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak kilograma

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova pomaže u smanjenju apetita

Svakodnevno grickanje određenih orašastih plodova može da smanji apetit i pomogne vam da smršate, kaže najnovije istraživanje. Konzumiranje badema moglo bi da pomogne ljudima da težinu drže pod kontrolom, otkriva nova studija, a prenosi “The Sun”.

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u smanjenju apetita.

U studiji, oni koji su jeli bademe umjesto užine sa ugljenim hidratima smanjili su unos energije za 72 kalorije pri sljedećem obroku. 

– Prekomjerna težina ili gojaznost su glavni problem javnog zdravlja, a održavanje težine kroz bolji hormonski odgovor može da bude ključno za promovisanje upravljanja težinom – kazao je doktor Šarajah Karter sa Univerziteta Južne Australije. 

– Naše istraživanje je ispitalo hormone koji regulišu apetit i kako orasi, a posebno bademi, mogu da doprinesu kontroli apetita. Otkrili smo da ljudi koji jedu bademe imaju promjene u hormonima koji regulišu apetit i da su vjerovatno oni doprinijeli smanjenom unosu hrane – objasnio je doktor.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/