Od sutra prestanak padavina i sunčaniji dani

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima sa slabim padavinama na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Tokom dana padavine se očekuju ponegdje i u centralnim djelovima. U nizinama će biti kiša, a u višim područjima susnježica i slab snijeg. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima očekuje se nešto manje oblačnosti i uglavnom će biti bez padavina. Krajem dana i tokom večeri očekuje se postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjeren, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 6 do 12, a na jugu od 11 do 14 stupnjeva.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Jajce 5, Bjelašnica, Doboj i Mrkonjić- Grad 4, Neum 3, Gradačac, Ivan-sedlo i Mostar 2, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Drvar, Nevesinje, Sanski Most i Zenica 1

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura kretat će se od -4 do 3, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od 7 do 12, na jugu od 13 do 16 stupnjeva.

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura iznosit će od -3 do 2, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 10 do 16 stupnjeva.

U subotu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će magle ili niskih oblaka, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Tokom dana doći će do postupnog povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 10 do 16 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

fokus.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o