KOMŠIJSKI DERBI: KK Iskra poražena od KK Promo Donji Vakuf rezultatom 73:70

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U utakmici trećeg kola A1 lige F BiH u košarci, 29. oktobra 2016. godine, u sali osnovne škole u Travniku, KK „Promo“ Donji Vakuf ugostio je ekipu bugojanske „Iskre“.

U veoma uzbudljivom meču, na kraju su Valkufljani slavili zasluženu pobjedu rezultatom 73:70 (14:15; 19:23; 20:13; 20:19).

Gosti iz Bugojna bolje su odigrali prva dva perioda utakmice, prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. S druge strane, osim Atića koji je pogodio dvije trojke, košarkaši „Proma“ su se poprilično ispromašivali s vanjskih pozicija.

U drugom poluvremenu trener „Proma“, Suad Hodžić, krenuo je s više agresivnosti u odbrani i puno više „spuštenih“ lopti na centarsku liniju. Igrači „Iskre“ nisu imali adekvatan odgovor na ovakvu igru. Nekoliko napada zaredom mladi Alkić je iz izrađenih akcija ostajao sam na polaganju i to je donijelo rezultatski preokret.

Ipak, dva ponajbolja igrača „Iskre“, Seferović i Aldin Pandžo, ne dozvoljavaju „Promu“ da napravi osjetniju razliku.

U posljednjem periodu, nošeni navijanjem oko 200 prisutnih gledalaca, Donjovakufljani u zadnjim minutama „lome“ gostujuću ekipu. U toj dionici ovogodišnje pojačanje „Proma“, mladi Dženan Japalak, pogađa nekoliko ključnih poena. Pod pritiskom borbene i agresivne odbrane Bugojanci gube nekoliko lopti.

Još jednom je „Promo“ pokazao da ima izvanrednu fuziju mladih igrača, Alkića, Hodžića i Japalaka, koji se za svaku loptu bacaju „na glavu“, te onih iskusnijih, kao što su kapiten Vinčević, braća Kalamujić, Atić i Čaluk.

Najefikasniji u „Promu“ bio je Dino Alkić sa 20 poena, Japalak je ubacio 15, Faruk Kalamujić 14, a Muharem Atić 10 poena. Kod gostiju, Aldin Pandžo postigao je 19, a Mersudin Kurić 15 poena.

Bila je ovo jedna od posljednjih domaćih utakmica KK „Promo“ u Travniku. Tokom novembra očekuje se otvaranje nove gradske sportske dvorane u Donjem Vakufu.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/