Kome u Bugojnu smeta portal Bugojno-danas.info?!

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Portal Bugojno-danas.info nastao je na ideju grupe entuzijasta, mladih novinara, koji su svojim svakodnevnim izvještavanjem o svim događanjima u gradu Bugojnu ali i okolnim gradovima željeli javnosti predstaviti nešto sasvim novo.

Ovih dana smo obilježili četiri mjeseca postojanja, a za to vrijeme postali smo nezaobilazna tema među našim građanima, što govori svakodnevno povećanje čitanosti portala, ali i naša Facebook stranica koja ima 52 hiljade „lajkova“, odnosno 52 hiljade različitih Facebook profila koji svakodnevno čitaju i prate naše članke.

Podrška običnih građana, udruženja, sportskih kolektiva, daje nam snagu da iz dan u dan budemo sve bolji, ali za ovaj period postojanja naišli smo i na veliki otpor većinom onih kojima se naše pisanje i nije dopalo. Onih koji za razliku od nas imaju mnogo „oraha u džepu“.

Dobijali smo raznorazne prijetnje, a jedan od vijećnika u OV Bugojno, vjerovali ili ne, zaprijetio nam je tužbom jer smo kako kaže objavili saopćenje druge političke partije u kojem se spominje uži član njegove porodice. Dotični vijećnik (član SBB Bugojno) nam je tada poručio da smo prije objavljivanja članka morali kontaktirati upravo njega i da ćemo se uskoro vidjeti na sudu!? Sada vam je valjda jasno o kakvom se “intelektualcu“ radi… Iz suda nas nisu pozivali…

Nedugo zatim našem portalu zabranjeno je izvještavanje sa utakmica NK Iskra, jer je takvu odluku donio samoprozvani “spasilac“ Iskre, predsjednik Sportskog saveza Općine Bugojno i predsjednik UO-a Iskre Nedžad Šečić. Već tada smo o svemu obavijestili i načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića koji nam je poručio da nama i ostalim medijim Šečić niti bilo ko drugi ne može zabraniti izvještavanje sa sportskih manifestacija.

Ipak, diskriminacija prema našem portalu i našim novinarima je nastavljena i od strane Općine Bugojno. Naime, iako smo u našu Općinu na samom početku pokretanja portala uredno poslali zahtjev za obavještavanjem o svim događajima u organizaciji Općine Bugojno, iz ove ustanove nismo naišli na odgovor. Danas je u posjeti načelniku Općine Bugojno boravila potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, a za razliku od ostalih kolega naš portal nije obaviješten o ovome događaju. Nije poznato ko je u zgradi Općine Bugojno sebi dao za pravo određivati koji će to mediji moći pratiti događaje vezane za ovu instituciju, a koji ne.

Ovim putem ih javno pozivamo da nama ali i našim čitaocima odgovore zbog čega nismo „omiljeni“ u ovoj zgradi, a o svemu ćemo već danas obavijestiti Udruženje novinara Bosne i Hercegovine.

Portal Bugojno-danas.info za četiri mjeseca postojanja nije dobio niti jedan poziv za sjednicu Općinskog vijeća Bugojno, a na istim smo se snalazili uz pomoć naših kolega koji su na vrijeme dobijali sav potreban materijal. Ni ovom slučaju nije poznato zbog čega službe Općinskog vijeća ne rade svoj posao, iako za to primaju veoma dobre plate, a sve iz džepova građana Bugojna. Prijetnje, diskriminacija, te brojne druge stvari koje samo u našem gradu prolaze bez ikakve osude odgovornih u gradu daju nam još veću snagu i pokazuju da smo na pravom putu.

Svoj posao radimo korektno i transparentno, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu.

Budite nam živi i zdravi, ostanite uz Bugojno-danas.info.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/