KO SDP BiH SBK: Naši partneri su građani, a naši neprijatelji kriminal i korupcija!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Proteklog vikenda u Travniku je, u okviru priprema za predstojeće Opće izbore, održano Strateško planiranje Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, kojem je, pored rukovodstva KO SDP BiH SBK/KSB, prisustvovalo rukovodstvo svih općinskih organizacija, te izabrani zastupnici na svim nivoima i izabrani vijećnici u svim općinskim vijećima na području SBK/KSB.

Planiranje su vodili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić i predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez.

„Stanje u kom se Srednjobosanski kanton trenutno nalazi je više nego katastrofalno, a za to je najodgovornija kantonalna Vlada koja je najlošija od 1996.godine do danas. Za protekle tri godine čak 5 ministarstva nije uputilo nijedan zakon u skupštinsku proceduru kako bi se poboljšao život i standard naših građana. Vladajuća SDA – HDZ koalicija ne pokazuje ni najmanju želju da ovo stanje popravi, izuzev što su složni samo kada je u pitanju međusobno krčmljenje budžetskih para i stranačka i rodbinska zapošljavanja u budžetskim institucijama i javnim preduzećima. Mi u SDP BiH imamo odgovor na ovakvo stanje i podrška građana na sljedećim izborima omogućiće nam da to i dokažemo.“ – istakao je predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez.

„Da bude potpuno jasno – Socijaldemokratska partija BiH je opozicija kriminalnoj i korumpiranoj vlasti na svim nivoima, ali nikada neće biti opozicija interesima države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Svjesni smo da je naša međunarodna diplomatija doživjela potpuni krah i upravo zato smo se putem prijateljskih članica Evropskih socijalista i Socijalističke internacionalne, te zastupnika u Evropskom parlamentu uključili u kampanju da skrenemo međunarodnu pažnju na to što se dešava u Bosni i Hercegovini. Otvoreni udar na pravni poredak i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine mora biti spriječen po svaku cijenu. S druge strane, trima vladajućim strankama u ovom trenutku odgovara ovakva situacija – oni ovim samo skreću pažnju sa stvarnih problema – velikih korupcijskih i kriminalnih afera. Veoma je važno da razgovaramo o pravima radnika, minimalnoj plati, visini penzija, socijalnom i zdravstvenom sistemu, položaju poslodavaca… Interesi države i interesi običnih građana su naš prioritet i SDP BiH je pokazao da je spreman potisnuti sve sujete i političke animozitete s drugim strankama kako bi zaštitio Bosnu i Hercegovinu i njene građane.“ – kategoričan je bio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, najavljujući nove aktivnosti SDP BiH u narednom periodu.

Na Strateškom planiranju KO SDP BiH SBK/KSB prezentirani su strateški dokumenti za Opće izbore 2022.godine, Plan 10 i strategija za izbore, te usvojeni određeni zaključci.

Odnosi s javnošću KO SDP BiH SBK/KSB

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o