KO SDP BiH SBK/KSB: Saopćenje za javnost

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/FISdoo/posts/3509924075714909' https://www.eki.ba'

Sinoć, 04.11.2019.godine, u prostorijama Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna u Travniku održan je radni sastanak Koordinacionog odbora Foruma žena SDP BiH SBK/KSB na kom se razgovaralo o stanju u Bosni i Hercegovini i Srednjobosanskom kantonu, položaju žena u društvu, ali i o položaju žena unutar SDP BiH i pripremama za predstojeće Lokalne izbore 2020.godine.

Na ovom sastanku za Koordinatioricu Foruma žena izabrana je Anita Markanović koja će u narednom periodu uskladiti buduće aktivnosti Foruma žena sa aktivnostima KO SDP BiH SBK/KSB, a posebno će raditi na organizacionom jačanju Foruma žena.

“Žene sa područja SBK/KSB unutar SDP BiH uvijek su male izuzetno značajnu ulogu i od njih se očekivalo mnogo, i u skladu s tim, nalaze se i na visokim unutarpartijskim funkcijama. Trenutno, naše drugarice Ljubinka Atanasijević i Mira Grgić su članice Predsjedništva SDP BiH, a pored toga što su izabrane u Parlament FBiH, Dom naroda FBiH, tu je i Željka Bošnjak, koja je izabrana u Skupštinu SBK. Ove naše drugarice su uvijek bile naša podrška i motivacija da pokažemo kako i žene u politici mogu mnogo i kako je SDP BiH partija u kojoj se ženama daje prilika jednako kao i muškarcima.“ – istakla je na kraju novoizabrana Kooridinatorica Foruma žena SDP BiH SBK/KSB, Anita Markanović.

Služba za odnose s javnošću KO SDP BiH SBK/KSB

https://www.karabeg.com/ http://shop.janj.ba/ https://www.bingotuzla.ba/2020/01/23/vikend-akcija-23-1-26-1-2020/'