KK “MASTER” Bugojno ostvario izuzetan uspjeh na najkvalitetnijem turniru u regionu – “Ilidža Open 2018”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U nedjelju, 11.03.2018. godine, KK Champion Ilidža organizovao je 13. Ilidža Open, najmasovniji i najkvalitetniji turnir u regionu na kojem je učešće uzelo oko 1300 takmičara iz R. Slovenije, R.Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Naš klub je sa 3 takmičara ostvario sjajan rezultat, te osvojio dvije medalje.

Za KK “Master” Bugojno nastupali su: Nadal Sadiković, Velid Ugarak i Arman Velagić.

Zlatnu medalju u konkurenciji kate dječaci 8 godina, osvojio je Arman Velagić, te došao do najvećeg rezultata u dosadašnjoj karijeri, te još jednom potvrdio da je jedan od najvećih potencijala u katama u Bosni i Hercegovini i regionu. Treba istaći da je Arman do zlatne medalje ostvario pobjede u 4 meča, gdje se susretao sa reprezentativcima Crne Gore.

U konkurenciji kate dječaci 10 godina, 3 mjesto i bronzanu medalju osvojio je Nadal Sadiković. Također i u ovoj disciplini su nastupali balkanski prvak i viceprvak, te je naš Nadal tijesnim porazom 3-2 ostao bez finala. U borbi za 3. mjesto, Nadal je ubjedljivo slavio sa 5-0.  Nadal je, ovim rezultatom i nastupom također potvrdio ogroman kataški potencijal.

U kategoriji kate dječaci 13 godina, Velid Ugarak je zamalo ostao bez medalje, gdje je poražen u borbi za 3. mjesto.

Karate klub “Master” Bugojno upućuje najiskrenije čestitke Nadalu, Armanu i Velidu.

Treneri na ovom takmičenju bili su: Nisvet Gasal i Amer Gasal

BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI, BUDI MASTER !

 

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/