KK “Master” Bugojno najuspješniji klub u ukupnom poretku na 3. SPLIT Karate Kupu!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Postovani prijatelji, proteklog vikenda u Splitu je odrzan treci po redu “Split karate kup” koji ne okupio preko 500 takmicara iz 47 klubova iz R. Hrvatske, BiH i Crne Gore. 

KK “MASTER” BUGOJNO JE NA POMENUTOM TURNIRU PROGLASEN ZA NAJUSPJESNIJI KLUB U UKUPNOM PORETKU ! 

Po olimpijskom sistemu bodovanja, gdje se prvo racunaju zlatne medalje Master je sa 9 takmicara osvojio nestvarnih 8 zlatnih medalja i time postao najuspjesniji klub na ovom sjajnom turniru ! 

Impozantna je cinjenica da smo sa 9 takmicara uspjeli osvojiti tih 8 zlatnih medalja, a iza nas su ostali klubovi koji su na ovaj turnir dosli sa po 30-40 takmicara, cime ovaj rezultat dobiva na jos vecem znacaju. 
Pored ovih 8 zlatnih medalja, osvojene su i 2 srebrene i 2 bronzane medalje, a posebno nas raduje da je svih 9 nasih takmicara osvojilo medalje. 

ZLATNE MEDALJE OSVOJILI SU: 

– Lamija Omanovic (kate i borbe) 
– Arman Velagic (kate i borbe) 
– Nadal Sadikovic (kate) 
– Armin Cetin (borbe) 
– Dervis Selimovic (borbe) 
– Velid Ugarak (borbe) 

SREBRENE MEDALJE OSVOJILI SU: 

– Mehmed Beganovic (borbe) 
– Eman Omerinovic (borbe) 

BRONZANE MEDALJE OSVOJILI SU: 

– Mehmed Beganovic (borbe stariji) 
– Mustafa Velic (borbe) 

– KK “Master” je pokazatelj da se i sa malo moze napraviti puno, i to ne puno, vec slobodno mozemo reci jedno malo čudo ! 
Ova djeca su zaista pokazatelj da se u nasem gradu radi sjajan karate, te kada bi se pocevs od lokalne zajednice pa i do visih nivoa vlasti poceli zanimati za ovaj najtrofejniji bosanskohercegovacki sport, ovakvi rezultati bi se ponavljali i cesce, te bi imali i vise reprezentativaca, vise svjetskih turnira, jer upravo smo mi, ova djeca, njihovi roditelji najveci ambasadori nase opcine kako u BiH tako i van nje, a i definitivno su u zadnje vrijeme ova djeca i sportasi jedini koji salju lijepu sliku o nasem gradu unutar i van granica BiH. 
Jos jednom apelujemo na lokalne ali i sire nivoe vlasti da napokon prepoznaju ko su to pravi ambasadori BiH i ko je zaista buducnost ove nase drzave i naseg grada, jer nema nista vrijednije od iskrenog djecijeg osmjeha. 

– Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo roditeljima djece koja su finansirali njihov odlazak u Split. 

BUGOJNO IMA NA KOGA BITI PONOSNO ZAHVALJUJUCI OVOM NESTVARNOM REZULTATU KARATISTA “MASTERA” ! 

#budimaster

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/