KK Basket Time Bugojno slavi 10 godina postojanja uz veliki broj uspjeha (FOTO + VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas smo posjetili trening KK Basket Time Bugojno u Gimnaziji gdje smo napravili kratku reportažu i rezime desetogodišnjeg postojanja kluba, razgovarali smo sa predsjednicom i trenericom Jasnom Beharom.

27. maja škola košarke Basket Time proslavila je 10 godina postojanja.

Kroz sve godine od postojanja škole KK “Basket Time” postizao je značajne rezultate, kroz ligu, međunarodne turnire, prijateljske utakmice i kupove.

U KK “Basket Time” radi stručni tim trenera i profesora na čelu sa diplomiranim trenerom Jasnom Beharom i Mustafom Mutevelićem diplomiranim profesorom i trenerom košarke. Admir Mulasmajić je trener seniorske selekcije i uskoro diplomirani prof tjelesnog kao i mladi istaknuti trener sa dugogodišnjom košarkaškom karijerom, Faris Musić.

Kroz ovu školu su prošle mnogobrojne generacije djece. Ono što ovaj klub krasi jeste jedno veliko multietničko zajedništvo, poštivanje i drugarstvo među djecom i trenerima.

KK “Basket Time” krasi 10 godina igranja i rada sa mladima uz samo 5 izgubljenih utakmica.

2014. godine ovaj klub je igrao prvi put Ligu mladih SBK/KSB i oborio rekord sa pobjedom kao nijedan klub prije. Odigrali smo 24 utakmice za redom i postigli 24 pobjede. Postali smo prvaci kantonalne košarkaške lige sa PIONIRSKOM SELEKCIJOM, a sa JUNIORIMA kotirali na visoko 3. mjesto. Dok su ostale mlađe selekcije i djevojčice igrale nezvanično ligu i muške selekcije pobijedile sve utakmice.

Od 2016. godine KK “Basket Time” je dobio i seniorsku selekciju sa najmlađom djecom prosjek 17,5 godina. Igrali smo A2 ligu jug i s obzirom na prvu sezonu igranja, dečki su kotirali i završili ligu na visokom 3. mjestu.

Seniorski sastav je imao i pojačanje iz KK Čelik iz Zenice, mladi Varupa i Bajramović koji su doprinijeli rezultatu na tabeli, a naš Selmir Mulasmajić je bio najbolji strijelac u ligi, oborio je rekord kada je samo na jednoj utakmici u gostima sam postigao 63 poena. Naravno, za rad sa seniorima su zasluženi treneri Admir i Osman Mulasmajić.

Klub je dobio novog igrača, mladog Antonija Makinu iz KK Zrinjski Mostar i od ove sezone branit će boje našeg kluba, a u planu smo pojačati i sastav sa 2 centralna igrača. Veliki dobrinos su dala naša djeca koja su odrasla tj. ponikla u našem klubu. Valentin Ivić, koji je bio najjači odbranbeni igrač na krilnoj poziciji, Vito Ljubas, Edis Kaniža, Almir Alispahić, mladi playmaker, Mirnes Ćukurija koji je sve bolji, Stipo Mijatović i drugi.

7 dječaka i djevojčica ovu sezonu je igralo na dvojnu licencu za KK Star Fojnica i dali veliku podršku svojom igrom našem prijatelju prof i treneru Samiru Kučuku.

Naše djevojčice Tara Šiljak, Iman Hadžiabdić i Džana Ždralović su najjači trojac u ovom sportu sigurno, tvrdim u svojoj generaciji, djevojčice koje osvajaju simpatije svih klubova.

Tara Šiljak najbolji strijelac i tehničar MVP kluba, Iman Hadžiabdić MVP prvi put, na međunarodnom turniru u Dubrovniku izabrana među 5 prvih igračica i pokazala da su naše djevojčice veliki talenat u ovom sportu. Iako ima tek 13 godina Džana Ždralović fantastično dominira odbranom i snagom na terenu iako je tek 8 mjeseci u klubu.

Mladi Teo Skenderović 2005. godište daleko najbolji playmaker na ovoj regiji, mlad, tehničar i šuter. MVP nekoliko puta na turnirima kao i klubu. Amar Mulaosmanović i Karlo Kelava ga prate u stopu i sve su bolji. Hrvoje Kelava, Fran Herceg, Ivan i Lovro Lovrić, Krešo Škaro, Ernad Hadžiabdić za kadete su nosioci igre, kao i mladi Miralem Helez, Denis Ivković kao i drugi igrači koji su stub ove selekcije. hrvoje, Fran, Denis i Lovro su playmakeri pred kojima je veliki izazov za narednu sezonu.

Djeca svake godine borave na košarkaškim kampovima Maxima Zlatibor, Makarska i Baško polje.

Do sada su na kampovima djeca bila najbolja. Prošli put sa Zlatibora smo donijeli 19 medalja, 9 zlatnih i 10 srebrenih. Tim povodom smo primljeni kod Načelnika Hasan Ajkunića.

Ovo ljeto smo ponovo na Zlatiboru. Očekujemo bar približan uspjeh iako su tu djeca iz Švedske, Novog Sada, Banja Luke, biće jako teško, ali ipak se nadamo nekoj medalji.

Ovim putem želim se zahvaliti svim našim sponzorima koji pomažu naš klub i dio su našeg uspjeha.

Generalni sponzori su: Plecić Emir – Pleka, načelnik Hasan Ajkunić, koji je ipak doprinosio da opstanemo, dr Jasenka Herceg, RIKY`S BAR, Caffe Amadeus, Caffe Nukleus, Diskoteka Janus, Caffe Broadwey, Motel Alibey, Fast Food “Basket”, pivnica Little Big, porodice Hadžiabdić, Imširović, Soldo. Prevoznici Hozić Turist i Kukić prevoz, SDP Bugojno, Zukan Helez, Restoran Babilon, Meho Avdić, Suljo Halilović, gospođa Edita Dumančić – Pendeš i svi oni koji su željeli ostati anonimni.

Čestitke ispred portala Bugojno Danas predsjednici i trenerici, najzaslužnijoj osobi za opstanak i postojanje kluba a to je Jasna Behara.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o