Kiša u BiH sve do polovine mjeseca, u nedjelju je moguć i snijeg

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Sedmica je počela oblacima i kišom, a tako će se nastaviti i danas, negdje i obilnijom, posebno u poslijepodnevnim satima i navečer. Jedino je dobro što temperature neće previše pasti te će dnevne biti od 15 do 20 Celzijevih stepeni.

Prema prognozama, do kraja sedmice najviše kiše očekuje nas u subotu i nedjelju, kada se očekuje i pad temperatura za 5 stepeni u Hercegovini do 10 u Bosni. Stranica “Vremenska prognoza za RH i BiH, svakodnevna” objavila je da se u BiH očekuje vrlo obilna kiša, a mogući su i problemi s lokalnim bujičnim poplavama jer se očekuje između 50 i 150 mililitara kiše po četvornom metru. I ta stranica najavljuje osjetno hladnije vrijeme s tim da je u gorju iznad 1200 metara nadmorske visine moguć i snijeg.

Ipak, prema dugoročnim prognozama postaje Accuweather lijepog vremena će u oktobru još biti. Sunčanije s nešto višim temperaturama ta postaja najavljuje u drugoj polovini mjeseca kada bi temperature naglo mogle rasti i do 20 stepeni. Nepredvidljivo vrijeme na kakvo smo navikli nastavit će se, kako sada stvari stoje, i u ovom prvom kompletnom jesenskom mjesecu. Dok ne dođe druga polovina mjeseca, pripremite kabanice i kišobrane, ali i duge rukave koji bi vam mogli zatrebati.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/