Karate klub MASTER ostvario historijski rezultat na 16. Prvenstvu FBiH za djecu

Poštovani prijatelji,
Danas je završeno 16. Prvenstvo FBiH za djecu koje se održavalo tokom subote i nedjelje u Gradskoj areni u Zenici.
NAŠ KLUB JE OSTVARIO HISTORIJSKI USPJEH TE ZAUZEO 3. MJESTO U UKUPNOM PLASMANU KLUBOVA❗❗❗

Ovaj nevjerovatan rezultat, gdje nam je i to 2.mjesto izmaklo “za dlaku”, je pokazatelj da prošlogodišnje 5.mjesto nije bilo slučajnost, već da smo u jednom procesu iza kojeg stoji nevjerovatan rad, znoj, a nekad i suze, kažu iz Mastera.

KARATE je najtrofejniji BH sport od njenog osamostaljenja, Olimpijski sport te jedan od najorganizovanijih i najmasovnijih sportova u Bosni i Hercegovini. 

U Masteru ističu da bi sve ovo bilo nemoguće bez njihovih vrijednih takmičara koji već nekoliko godina u kontinuitetu treniraju 5 puta sedmično po 3 sata, koji su srasli u jednu veliku, nevjerovatnu porodicu, gdje njih preko 20 registrovanih takmičara, i dječaka i djevojčica redovno jedno drugom pružaju podršku, napreduju jedno uz drugo kroz zdravu konkurenciju, gdje njih preko 20 jedno drugom čine sparing partnere na svakom treningu, uz podršku ostalih stotinjak djece koja uče od njih, ali i oni od njih na redovnim treninzima škole karatea, a bez toga i te raznovrsnosti i brojnosti se jednostavno ne može napredovat u karateu.

Također, velika zahvala njihovim roditeljima koji “žive” za njihove uspjehe i koji su i njima, a i nama ogromna podrška.

DEFINITIVNO SU U MASTERU NAPRAVILI REZULTAT KOJI PREDSTAVLJA MOŽDA I NAJVEĆI USPJEH BUGOJANSKOG SPORTA U PROTEKLOM VREMENU❗

Na ovogodišnjem Federalnom prvenstvu za djecu do 13 godina, nastupili smo sa 11 takmičara:
Ajna Čepalo, Amina Pilav, Lamija Omanović, Hana Velagić, Almin Pilav, Imran Alibegović, Anes Hadžiabdić, Ahmed Beganović, Mehmed Beganović, Arman Velagić i Mustafa Velić.

OSVOJILI SMO ČAK 12 MEDALJA, TE SMO RADILI 10 FINALA❗🥇🥈🥉

▪️U Bugojno smo “doveli” 4 PRVAKA FEDERACIJE BIH:

LAMIJA OMANOVIĆ – borbe 10 god 🥇🏆
ANES HADŽIABDIĆ – borbe 10 god🥇🏆
AHMED BEGANOVIĆ – borbe 11 god 🥇🏆
MUSTAFA VELIĆ – borbe 12 god 🥇🏆

▪️Također smo osvojili i 6 SREBRNIH MEDALJA TE DOBILI 6 VICEPRVAKA FBIH:

LAMIJA OMANOVIĆ – kate 🥈
IMRAN ALIBEGOVIĆ – borbe
ARMAN VELAGIĆ – kate 🥈
ARMAN VELAGIĆ – borbe 🥈
Kate ekipno 10/11 god (Almin Pilav, Imran Alibegović, Anes Hadžiabdić) 🥈
Kate ekipno 12/13 god (Arman Velagić, Mehmed Beganović, Mustafa Velić) 🥈

BRONČANI NA OVOM FEDERALNOM PRVENSTVU POSTALI SU:

ALMIN PILAV – borbe 🥉
MEHMED BEGABOVIĆ- borbe 🥉

Svaka čast i za takmičare koji nisu uspjeli doći do medalje, ali koji su pokazali nevjerovatnu srčanost, te kojima su medalje izmicale “za dlaku”, što zbog nesretnih okolnosti, što zbog toga jer su taj jednostavno naišli na rasloloženijeg takmičara/ku. Ono najbitnije je da su i oni kao i svi ostali pokazali nevjerovatan timski duh i privrženost klubu i svojim drugovima i drugaricama konstantno im pomažući što sa opremom, što brigom, što navijanjem, što običnim donošenjem vode ili sličnog…

Gradimo prvo velike ljude, a potom i velike sportiste.

Posebno se moramo zahvaliti domaćinu turnira (KK Čelik-Zenica) na odičnoj organizaciji pošto se turnir održavao dva dana prema svim preporukama kriznog štaba.