Kapiten RK Iskra Frane Đikić zajedno sa saigračima: RK Iskra ne postoji samo posljednjih 7 dana, nego uskoro proslavlja 50. rođendan

# https://www.zekataxi.com/

Poštovani,

U posljednje vrijeme svjedoci smo mnogobrojnih tekstova plasiranih u javnost protiv gospodina Asima Šahmana s ciljem kako bi se umanjio sav doprinos koji je uradio za bugojanski rukomet. Moram postaviti pitanje pojedinim ljudima gdje su bili proteklih godina?! Rukometni klub Iskra ne postoji samo posljednjih sedam dana nego će uskoro proslaviti i pedeseti rođendan. Mi kao igrači razočarani smo činjenicom kako su se takvi ljudi sjetili muškoga rukometa samo dva puta u ovih dvadeset godina i to u negativnom smislu a oba puta nakon poraza od Sloge. Ne primjetismo da je itko napisao i slova kako smo pola života proveli trenirajući na temperaturi od -20 stupnjeva.

Samo Bog zna koliko je tu bilo lomova, upala pluća te ostalih bolesti i ozljeda. Neki rukometaši ostaviše ovdje najljepše godine života igrajući za ovaj grad bez “dinara” i dana radnoga staža. Po završetku svojih karijera bili su primorani napustiti svoj dom i krenuti u inozemstvo “trbuhom za kruhom”. O ovim navodima naravno niste nikada pročitali niti jednoga teksta. Tko se iti imalo razumije u sport i želi o tome javno iznositi svoje stavove, trebao bi raspolagati sa više informacija. Neprihvatljivo je donositi zaključke na osnovu jedne utakmice. Ako netko već toliko želi doći do izražaja smatrajući rukomet kao podobnu temu trebao bi biti bolje upoznat i pripremljen. Svi ste jako dobro upoznati s kakvim sredstvima raspolaže rukometni klub Iskra. U takvim uvjetima smo uspjeli doći dalje nego što je itko mogao zamisliti i sada vam ni to nije pozitivno. Gospodin Asim Šahman je ugrijao sportsku dvoranu i privukao publiku, doveo stručne ljude u klub, vratio neke “stare” igrače Iskre, uspio i sa dva pojačanja osvježiti klub ali ni to vama nije dobro. Nitko nije izjavio ništa slično ovome nego naprotiv, pokušali ste umanjiti sav naš trud i žrtvu koju smo uložili zadnje dvije sezone.

Zato poručujemo svima onima koji jedva čekaju naše rijetke kikseve da bi ocrnili sve ono što vrijedi i što je pozitivno u ovome gradu.

Muški rukometni klub Iskra nikada nije bio složniji i ustrajniji u svojim ciljevima. U kojem slučaju da zbog nekih vanjiskih utjecaja ode samo jedan član kluba, bio to Asim Šahman, Nahid Šupić, trener, neki igrač ili junior, odlazi cijela ekipa. Mi smo Iskra i mi smo ti koji predstavljamo Bugojno. Mi smo ti koji uvijek trpe kritike zbog poraza a kod dobrih rezultata samo nas rijetki spominju. Zato bih zamolio sve one koji nisu svojom žrtvom doprinijeli ovome klubu da ne iznose javno svoje nezadovoljstvo veličajući druge prije nego što ne razmotre dobro situaciju u kojoj Iskra funkcionira.

Ovim putem se želim još jednom zahvaliti svim dobrim ljudima koji su prepoznali našu priču kao pozitivan primjer. Veliko hvala našim navijačima Vandalima koji su uvijek uz nas i u pobjedama i u porazima. Bez njih ovo sve nebi bilo isto.

Sportski pozdrav!

Kapiten RK Iskre
Frane Đikić zajedno sa suigračima

https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o