Kantonalnom zastupniku Edinu Mašiću odbijena inicijativa za oslobađanje plaćanja poreza na promet nepokretnosti

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Zastupnik Mašić Edin (DF)

Predmet: Pitanje 1.

Tražim od Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka da mi odgovori šta su uradili po rješenju ovoga ministrastva broj:06-23-12/17 od 20.04.2017. godine, kojim je naloženo zatvaranje i prestanak rada žege(čumurane) u naselju Gornji Bukovici u Busovači. Mjera je izrečena zato što žega kao pogon za proizvodnju drvenog uglja ugrožava i ometa zdravlje ljudi i predstavlja nesnosnu/pretjeranu smetnju ljudima koji žive na području utjecaja žege radi emisije dima.

Pitanje 2.

Od tužilaštva SBK/KSB tražim da mi odgovori šta su uradili po pitanju krivične prijave protiv direktora JU Dom zdravlja Busovača dr Hadžiradončić Omera.

Inicijativa

Prema Vladi i resornom ministarstvu finansija kojom tražim da se pokrene izmjena Zakona o prometu nepokretnosti, Službene novine SBK/KSB, broj: 11/13, tačnije tražim izmjenu člana 4. navedenog zakona, tako da se u isti član dopiše tačka 12., kojom se oslobađaju plaćanja poreza na promet nekretnina u visini od 5% mladi koji prvi put rješavaju stambeno pitanje.

Ovim izmjenama bi izašli u susret mladim ljudima i ovo bi bila konkretna mjera i olakšica za sve njih, kojom bi im dali do znanja da vlast misli na mlade i na njihov ostanak u državi.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o