Kakvu mašinu ovaj Bugojanac ima! (FOTO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Kerim Sarajlić iz Bugojna osmislio je sam svoj motor, uložio u njega mnogo novca, vremena, truda i ljubavi. A rezultat – oduzima dah!

Ovo, po mnogo čemu jedinstveno prevozno sredstvo, koje izaziva pažnju gdje god se pojavi, po narudžbi vlasnika napravljeno je u Sloveniji.

Mašina koja ga pokreće je Harley Davidson od sportsera 1200, a zadnja guma ima rekordnu širinu – 360!

Kerim kaže da je jako vezan za motor, koji za njega predstavlja mnogo više od običnog prevoznog sredstva.

“Rađen je isključivo po mojoj želji i u njega je uloženo mnogo rada, truda, ljubavi i emocija. Koštao me 18 hiljada evra”, otkrio nam je Kerim.

Napravljen je tako da brzina nije prioritet (iako može da razvije do 170 km/h), nego za čisto uživanje u vožnji.

Možda ste ga zapazili u promo spotu festivala Z.E.T. od Šipova? Motor na kome “zet” stiže u Šipovo je junak naše priče!

Kerim nam je ispričao i kako je njegov motor završio u spotu.

“Upoznao sam članove benda Tupas Mene u Bugojnu na svirci. Vidjeli su motor i odmah predložili da bude u promo videu. Ja sam se, naravno, rado odazvao, ali po belaju, motor mi stane u Šipovu. Otišli mu namotaji, odnosno jedan dio koji puni struju. Bio sam toliko razočaran, jer nas je ekipa čekala na Manjači da snimamo, već sam kasnio, uzela me je nervoza… Srećom, imao sam neke prijatelje bajkere u Šipovu koji su mi izašli u susret. Nekako smo nadopunili struju i uspjeli doći na Manjaču, ali gore se opet desila ista stvar”, priča Kerim kroz osmijeh.

Ovaj peh se ponovio još jednom nakon snimanja.

“Do Bugojna sam vozio bez svjetala, u sred noći… Kako, ne znam ni sam, ali na stranu malo muke, ipak je to lijepo iskustvo. Naravno, dio koji se pokvario odmah sam naručio iz Holandije, sad više ne gubi struju i ne sramotim se”, kaže naš sagovornik kroz smijeh.

Sretnete li ga – mahnite mu. Lako ćete ga prepoznati… 🙂

mondo.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/