Kako su Alen Ivković i Anel Hozić iz Bugojna savladali hapkido borce u Njemačkoj?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Kada su dvojica Bugojanaca Anel Hozić i Alen Ivković krenuli za Njemačku tačnije za gradić Kalabach koji se nalazi u samoj blizini Frankfurta, nisu ni slutili da će se u BiH i u Bugojna vratiti kao „nagrađeni momci – sportisti“.

Naime, njih dvojica uzela su učešće na evropskom hapkido prvenstvu u Olimpijskoj dvorani koja se nalazi u gradu Kalbachu. Prema finansijskom dometu BiH na ovo takmičenje uspjeli su da dođu samo njih dvojica, a zahavaljujući njima, njihovom neospornom talentu, snazi i volji za uspjehom, Bosna i Hercegovina se po prvi put upisuje u historiju evropskog prvaka u apsolutnoj kategoriji.

Alen Ivković bio je takmičar u borbenoj kategoriji do 84 kilograma. Podigao se na eliminacionoj listi do polufinala, nakon čega je poražen od strane državnog prvaka Austrije, te je tako na kraju okačio evropsku bronzanu medalju.

Anel Hozić natjecao se u naprednim padovima, te preskočivši dužinu od 369 centimetara osigurao treće mjesto, a pored te discipline natjecao se i u borbama.

Anel je polufinalni meč obilježio rezultatom od 3:2 protiv reprezentativca Austrije, dok je u finalnoj borbi glatko dikvalifikovao njemačkog predstavnika sa 7:2. Ovom pobjedom Anel Hozić postao je Evropski hapkido prvak apsolutne kategorije.

Za realizaciju ovog sportskog odlaska zaslužan je generalni sponzor GREEN-LINE MARKETING, pored su: Punionica plinova Kadunić, BM-caffe, Drvostil d.o.o. Bugojno, Caffe Divan-Morića Han.

Ni sam dolazak u Frankfurt odnosno Kalbach nije prošao nezapaženo od strane bh. dijaspore, pa su tako Alena i Anela dočekali mnogi ljubitelji sporta, poznanici, prijatelji, a među njima najviše je prednjačio njihov sugrađanin Ismet Velagić koji već duži niz godina živi i uspješno posluje u Offenbachu.

-Možemo samo da kažemo da smo prezadovoljni dočekom naših ljudi, a posebno njihovim bodrenjem tokom takmičenja, a posebna zahvalnost ide Ismetu Velagiću koji se zaista pobrinuo da se u Njemačkoj osjećmo dobrodošli – rekao nam je Anel.

-Bila je to moja dužnost, obaveza jer ne dešava se često da ovakvi sportski nadareni momci dođu u Njemačku iz BiH, te onda na takmičenjima pokažu i dokažu, da bez obzira u kakvim uslovima žive, rade i pripremaju se za takmičenje, odnesu pobjede i pod zastavaom BiH postanu apsolutni pobjednici – rekao nam je Velagić.

expressmag.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/