Kako je rukomet u Bugojnu ujedinio sve vjeroispovijesti, političke stranke, sportske radnike…

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu

Da je muški rukomet najpozitivnija sportska priča u posljednjih 10 godina u Bugojnu dokaz je MRK Iskra Bugojno.

Svima je poznato da se Bugojanci od ove sezone takmiče u najjačem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini a to je Premijer liga. To je uspjeh koji je izostajao 15 godina kada je Iskra posljednji put igrala Premijer ligu u rukometu.

Ono što daje posebnu čar ovoj prelijepoj priči su gledatelji i navijači Vandali u KSC-u Bugojno. Od tri utakmice, Iskra je igrala 2 domaće gdje je utakmice gledalo preko 2000 posjetitelja te preko stotinu navijača Vandali koji su u obje utakmice naše rukometaše podržavali tokom cijelog susreta te različitim performansima krasili drugi dio tribina KSC-a Bugojno. Naravno, treba napomenuti, da Vandali u ove 3 utakmice nisu napravili ni najmanji incident već su srčano bodrili Iskru do kraja svakog susreta.

Ovo je prvi put nakon 10 godina da neku sportsku takmičarsku utakmicu u Bugojnu gleda po utakmici preko 1000 posjetitelja što se nije desilo odavno u našoj Općini. Ono što je zanimljivo da je na prvoj utakmici bilo prisutnih preko 800, a na drugoj preko 1200 te je zainteresovanost za rukomet u Bugojnu sve veća. Na posljednjoj utakmici protiv Borca u subotu mogli smo vidjeti, kroz objektiv portala Bugojno Danas, posjetitelje različitih vjeroispovijesti, pripadnike svih političkih stranaka koje postoje u Bugojnu, sportske kolektive iz različitih sportova kao i sportske radnike.

Mnogo je pokazatelja da je rukomet trenutno najzanimljiviji sport za Bugojance ali i komšije koji rado dođu i uživaju u atmosferi.

Iza Iskre su 3 kola, jedna pobjeda protiv Leotara i 2 poraza od odličnih ekipa Bosna Visoko i Borac Banja Luka. Predsjednik skupštine kluba, uprava i igrači Iskre ne mogu biti apsolutno nezadovoljni jer su momci ostavili srce na terenu, a tek su 3 kola iza nas. U nastavku prvenstva Iskra gostuje u Brčkom kod ekipe Lokomotiva koja je završila na neslavnom 12. mjestu prethodne sezone nakon čega ćemo u KSC-u gledati 2 domaće utakmice u 15 dana i to protiv novog premijerligaša Slobode iz Tuzle, prvaka Prve lige grupa sjever i ekipe Vogošća koja je završila na 6. mjestu prošle sezone.

Ono što vjerovatno zanima mnoge ljubitelje MRK Iskra Bugojno jeste datum kada će biti međugradski derbi između MKR Iskra Bugojno i MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, poznato je da će se utakmica igrati u 14. kolu što se prema trenutnom rasporedu treba odigrati 14. decembra.

Raspored utakmica za nastavak sezone pogledajte u nastavku:

4. Kolo – RK Lokomotiva Brčko v RK ISKRA
5. Kolo – RK ISKRA v RK Sloboda Tuzla
6. Kolo – RK ISKRA v RK Vogošća
7. Kolo – RK Konjuh Živinice v RK ISKRA
8. Kolo – RK ISKRA v RK Sloga Doboj
9. Kolo – RK Maglaj v RK ISKRA
10. Kolo – RK ISKRA v RK Gračanica
11. Kolo – RK Goražde v RK ISKRA
12. Kolo – RK ISKRA v RK Drina Zvornik
13. Kolo – RK Izviđač Ljubuški v RK ISKRA
14. Kolo – RK ISKRA v RK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje
15. Kolo – RK Slavija Istočno Sarajevo v RK ISKRA

https://www.facebook.com/livnobus/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/