Bugojno: Čopor pasa lutalica napao djevojčicu i ugrizao je više puta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

U četvrtak 03.10.2019. ujutro oko 7:45 u blizini spomen-obilježja Tariku Ljubuškiću dogodio se užasan čin gdje je čopor pasa lutalica napao dvije žene i jednog čovjeka.

Kako za portal Bugojno Danas navodi očevidac koji je učestvovao u spašavanju ljudi od pasa lutalica, dok su policajci spašavali napadnute ljude drugi čopor pasa lutalica je napao djevojčicu od 12 godina (ime poznato redakciji) koja je krenula u školu i našla se u opasnosti gdje je čopor pasa lutalica okružio dok se ona od straha skupila te su je 2-3 psa ujela. Djevojčica je doživjela veliki šok i stres te traumu koja će joj ostati do kraja života.

Očevidac navodi da su psi lutalice od Bugojanke tzv. Špedicije te je ona bila udaljena nedaleko od pasa koji su bili ispred nje.

Nažalost sve češći su napadi na nedužne ljude od strane pasa lutalica koji su nezaštićeni na ulicama te im je potrebno hitno humano zbrinjavanje. Ovom prilikom pozivamo bugojanska udruženja za zaštitu životinja da se pobrinu jer ovo postaje opasno po život za prolaznike a posebno za djecu. Mnogi roditelji svakodnevno apeluju da se psi izmjeste iz pojedinih školskih dvorišta gdje djeca ne smiju izaći na odmoru pojesti sendvić jer se plaše pasa lutalica koji se zaskaču za hranom.

U srijedu je općinsko vijeće Bugojno gdje će na dnevnom redu biti i tačka dnevnog reda Informacija o izgradnji prihvatilišta (azila) za pse lutalice, izvjestilac će biti načelnik Bugojna Hasan Ajkunić. Nadamo se da će se ovaj višegodišnji problem konačno riješiti na human način.

Sutra opširnije o ovom događaju…

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-pop-up/