Kadetkinje ŽRK SLOGA viceprvakinje BiH, Bugojanka Zahida Zajmović prezadovoljna uslovima

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kupuj-pametno-kupuj-domace/

ŽRK SLOGA Gornji Vakuf – Uskoplje jedan je od najmlađih rukometnih klubova u BiH, osnovan je u Decembru 2013. godine na inicijativu Muamera Zukića, Irhada Ohrana i Enesa Ajanovića. Ovaj klub je imao isti problem kao i većina ostalih vakufskih klubova, nedostatak adekvatnog objekta za treniranja i igranje. Prve tri godine postojanja djevojčice su trenirale na vanjskim terenima i po dvoranama lokalnih škola koje nisu bile uslovne za rukomet. Bez obzira na loše uslove klub je nastupao na raznim omladinskim turnirima i takmičenjima i bilježio odlične rezultate.

Izgradnjom sportske dvorane u Gornjem Vakufu – Uskoplju klub je svoje djevojčice prvi put prijavio u zvanično seniorsko takmičenje pod kapom RS FBIH u PRVOJ LIGI FBIH u sezoni 2017/18. Na kraju sezone ekipa je završila na solidnom 6. mjestu.

U sezonu 2018/2019 ekipa je ušla sa godinom više iskustva i novim trenerom, gospodinom Edinom Hadžiabdićem koji je u značajnoj mjeri unaprijedio ekipu. Raspadom bugojanske Iskre na polusezoni PRVE LIGE FBIH četiri igračice odlaze u Slogu i daju značajan doprinos rezultatima ekipe. Edina Milanović i Larisa Burko su nastupile za seniorsku ekipu, a Zahida Zajmović i Mia Cvijanović za omladinske selekcije. Na kraju sezone Sloga je završila na odličnom trećem mjestu.

Ovo je samo uvod u ono zbog čega pišemo ovu priču. Klub je od osnivanja baziran na radu sa svojim djevojčica, nakon 5 godina rada u ovoj sezoni sa omladinskim selekcijama ostvareni su vrhunski rezultati. U Aprilu mjesecu kadetkinje su osvojile jedan od najjačih omladinskih turnira na Balkanu koji se održava u tri općine Žepče, Zavidovići i Maglaj pod nazivom RUKOMET U SRCU, nakon toga omladinske selekcije završile su u omladinskoj ligi SBK kao najbolja ekipa i kruna cijele sezone bila je prethodnog vikenda kada su kadetkinje SLOGE na završnici državnog prvenstva BiH osvojile fantastično drugo mjesto i tako ostvarile najbolji rezultat u historiji omladinskog rukometa u gradu na Vrbasu.

U osvajanju svih odličja u omladinskim kategorijama učestvovala je i bugojanka Zahida Zajmović koja je na polusezoni prešla u Slogu.

Razgovarali smo sa Zahidom o rezultatima i kako je primljena u susjednom Vakufu.

Od malih nogu treniram rukomet, tako da je već sada postao neizostavni dio mog života. Iako sam svoje prve korake napravila u Iskri, koja je meni a vjerujem i mnogima ostala u lijepom sjećanju, ona je nažalost ugašena. Nastavak moje karijere obilježio je prelazak u Slogu, gdje sam doživljela jedno prelijepo iskustvo. Pored toga što sam lijepo dočekana i prihvaćena od strane trenera Kenana Crnice i suigračica, mogu sada slobodno reći da se osjećam potpuno domaćinski. Velike pohvale su za moje suigračice koje su meni velika motivacija i podrška na terenu i van terena. Uz odličnog trenera koji se mnogo žrtvuje radi nas i naše karijere ostvarili smo mnoge rezultate u kratkom vremenskom periodu. Na Međunarodnom turniru “Handball in my heart” osvojili smo prvo mjesto, te pobijedili odlične ekipe. Omladinska liga ponovno smo šampionke kantona. I na kraju s ponosom druge u državi. Ovaj klub me naučio mnogo toga, tako što sam ponosna što sam dio jedne velike porodice koja će i u budućnosti zajedničkim snagama i neizostavnom podrškom nastaviti nizati pobjede i uspjehe. Veliko hvala mojim suigračicama, trenerima i sekretaru Zuki koji nam je uvijek na raspolaganju. Sada sam i ja dio velike Slogine porodice,” izjavila je Zahida Zajmović za portal www.Bugojno-danas.info

Ništa drugo nam ne preostaje nego da čestitamo ŽRK SLOGA na radu i ostvarenim rezultatima.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/