JU Dom zdravlja Bugojno posjetili ministri Amir Šečibović i Anto Matić

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

U posjeti Domu zdravlja Bugojno i dijaliznom centru boravili ministri Amir Šečibović i Anto Matić ispred ministarstava prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova i ministarstva zdravstva i socijalne politike, upriličen je i obilazak dijaliznog centra.

Očekujemo podršku od naše vlade i resornog ministarstva. Upoznali smo ministre o našim dugogodišnjim nastojanjima da se u finansijski plan zavoda zdravstvenog osiguranja uvrsti naš centar za fizikalnu rehabilitaciju. Naš centar finansiramo vlastitim sredstvima. Hvala našim ministrima na ovoj posjeti, čekat ćemo da vidimo rezultate ove posjete. Razgovarali smo o nekim novim projektima u budućnosti koje Dom zdravlja planira da ostvari“, kazala je direktorica JU Dom zdravlja Bugojno, Irhada Strukar.

Ovo je bila radna posjeta Bugojnu. Ovom prilikom se zahvaljujem kolegi iz zdravstva što je našao i izdvojio vrijeme da vidi i sagleda koji su to problemi u Domu zdravlja i zdravstvu u Bugojnu i da pokušamo naći rješenje u budućim projektima i sve ono što nas očekuje u budućnosti a odnosi nas na zdravstvo i druge infrastrukturne projekte gdje ću se kao Bugojanac odazvati ne samo u Bugojnu nego u cijelom kantonu. Imalo je se u Bugojnu šta vidjeti“, istakao je između ostalog ministar prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šečibović.

Mogu reći da sam zadovoljan ovim što sam vidio posebno dijalizni centar koji je za svaku pohvalu. Volje ima za rješenje svih finansiranja mi pokušavamo izaći svima u susret koliko je moguće. Bitno je da znate da ministarstvo ima volje da pomogne Bugojnu“, kazao je između ostalog ministar Zdravstva i socijalne politike, Anto Matić.

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/31/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno/