Još uvijek nema konstituirajuće sjednice OV Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Još uvijek nije poznato kada će biti zakazana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Bugojno. Lokalni izbori su održani još 15.11.2020. godine.

Nedavno su svi izabrani vijećnici preuzeli svoje certifikate od Centralne izborne komisije za mandate u Općinskom vijeću. Kako saznajemo od izvora bliskog portalu pojedini vijećnici koji su izabrani voljom građana a ujedno i obnašaju funkcije direktora Javnih ustanova i Javnih preduzeća odustali su od svojih mandata kako bi drugi kandidati umjesto njih dobili mandate i preuzeli mjesto u Općinskom vijeću Bugojno. Naime čeka se da ti kandidati dobiju certifikate od Centralne izborne komisije da bi se mogla zakazati konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća.

Treba napomenuti da po statutu i poslovniku o radu Općinskog vijeća mora biti najmanje jedna sjednica mjesečno održana, dok je u Bugojnu u prošlom mandatu za četiri godine održano svega 23. sjednice.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/