Jeste li probali bugojansku Lokmu? Poslastica koju ćete odmah zavoljeti

Dašak Istanbula stigao u Bugojno i to u najljepši dio grada – u Sultan Ahmedovu ulicu odmah do ulaza u Zelenu pijacu. Sa namjerom da svojim građanima, kao i turistima ponudi nešto potpuno novo, sa originalnom recepturom iz prijateljske nam Turske.

Slatke muke od sada postaju još slađe budući da ćete tek sada spoznati pravi užitak kada je neka slastica u pitanju. I to ne bilo kakva – biće ovo prvi put da možete osjetiti slatki duh Istanbula. Zaboravite na sve slatko što ste do sada voljeli, jer jedinstveni ukus kakav do sada niste mogli probati osvaja s prvim zalogajem.

Lokma je više od obične slastice. Veličanstven okus Turske sada je na dohvat svim posjetiteljima Bugojna, a zalogajčići raja, kako se još nazivaju u Turskoj, donose vam potpuno novu notu slatka. U radnji “Lokma” ćete moći probati ovaj specijalitet rađen na više načina. Ono što već sada možemo garantovati jeste da ćete s prvim isprobanim lokmama postati ovisni od istih i rado se vraćati na ovo mjesto.

U ponudi su lokma sa agdom mala porcija 2 KM, velika 4,50 KM, lokma sa čokoladom mala porcija 2,50 KM, velika 5 KM i lokma sa voćem mala porcija 3 KM, velika 6,50 KM uz gratis dodatke orah, badem, kokos, keks, cimet. Također u slastičarnoj Lokma možete uživati i u voćnoj salati uz malu porciju 3 KM i veliku 4,50 KM ili voćna salata sa čokoladom mala porcija 3,50 KM i velika 5 KM.

Ne dopustite da vam drugi prepričavaju da savršena slastica zaista postoji, već budite među prvima koji će je kušati. Radno vrijeme od 09:00 do 22:00, subotom od 12:00 do 22:00.