Jajce: Radončić i Izetbegović predstavili kandidate

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost obraćajući se prisutnima kazao je da nije spremao nikakav govor, ali da ima poruku za zajedničke kandidate SDA i SBB za načelnike i gradonačelnike BiH. Prije toga on je pokazao zelenu svilenu maramicu koju je dobio od Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, te kazao:

Etapa stabilnosti

– Ova boja (zelena maramica,op.a) i ova boja (plava boja kravate koju je nosio Radončić, op.a), ne ostavljaju prostora za narandžaste i crvene. Mi pobjeđujemo. Želim da svim našim zajedničkim kandidatima kažem sljedeće. Oni koji su do sada bili načelnici da budu još bolji i bolji od sebe, a oni koji će tek biti izabrani po prvi put da budu bolji od prethodnika, što im neće biti teško. Hvala vam velika, ova koalicija je u ovom gradu i ima simbolike, jedna velika etapa stabilnosti kod nas Bošnjaka naročito, a to je stabilnost BiH. Naš nijet je iskren, a takvima Bog pomaže, hvala vam velika – kazao je Radončić, čije su obraćanje simpatizeri SDA prekidali gromoglasnim aplauzima.

Nakon Radončića, prisutnima se obratio i Izetbegović koji je zahvalio Radončiću što se odazvao pozivu na skup, a onda je kazao:

– Želim se zahvaliti gospodinu Radončiću na njegovim riječima i na onome svemu što zajedno s nama radi da se stabiliziraju prilike u ovoj zemlji. Fahro, idemo zajedno u bolju budućnost, jer u jedinstvu je snaga – kazao je Izetbegović, što je skup pozdravio aplauzom i ovacijama i nastavio:

Jedini put

– Nekima se čini da se BiH u ovom času nalazi na raskršću koji ima dva puta. Nema dva puta za ovu zemlju. Onaj sa referendumima, onaj sa svađama, konfliktima i prijetnjama cjelovitosti ove zemlje sa odbijanjem investicija, taj mračni put, ta stranputica koja nas vraća u devedesete godine nije alternativa. Mi imamo dovoljno snage, dovoljno pameti, dovoljno iskustva da to zaustavimo. Jedina alternativa je široki put, magistrala koja vodi ovu zemlju ka članstvu u EU, ka članstvu u NATO savezu, ka prosperitetu i budućnosti naše djece. To je jedini put – poručio je Izetbegović.

Izetbegović je ocijenio i da su zajednički kandidati koalicije SDA-SBB  dokazano iskusni i kompetentni kadrovi.

– To su kandidati koju su pokazali stabilnost, posvećenost poslu,odanost lokalnoj zajednici, zalaganje za interes građana i za interese njihovih općina. Za načelnike smo zajednički predložili kandidate koji imaju sposobnost brzog reagovanja u donošenju odluku koji posjeduju postojanost, čvrst karakter i samouvjerenost potrebu za provođenje društvenih akcija. Lokalna uprava, općinske službe, moraju biti servis građana. Kandidati koalicije SDA-SBB za načelnike općina će osigurati da taj servis bude efektivan, efikasan, prilagođen potrebama građana i poslovnih subjekata. Osigurat će također, da svaki zaposlenik u administraciji općine bude odgovoran i posvećen svom glavnom zadatku, a to je profesionalna stručna, kvalitetna i brza usluga građanima i poslovnim subjektima. Ja želim uspjeh i pobjedu zajedničkim kandidatima za načelnike i želim uspjeh koalicije u mandatu 2016. – 2020. godina. 2020.godine, ako budemo pravilno radili BiH, njena ekonomija, njena država mogu biti i moraju postati najbrža rastuća ekonomija i razvijajuća infrastruktura na cijelom Balkanu – kazao je Izetbegović.

Po odlasku sa skupa veliki broj simpatizera SDA želio se fotografisati sa Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem.

Nakon sjednice Glavnog odbora SDA, u Jajcu je počeo je promotivni skup na kojem će biti predstavljen zajednički kandidat SDA-SBB-a za načelnika Jajaca Edin Hozan kao i kandidati za vijećnike u općinskim vijećima. Skup se održava ispred Nacionalnog spomenika “Katakombe”.

Stranačku izbornu platformu će predstaviti predsjednik SDA Bakir Izetbegović a skupu prisustvuje i lider SBB-a Fahrudin Radončić, koji je dočekan gromoglasnim aplauzom.

Skupu prisustvuju visoki zvaničnici SDA-a Adil Osmanović, Denis Zvizdić, Halid Genjac, Safet Softić, Fadil Novalić, Edin Mušić, kandidat za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić, kandidat za načelnika Bugojna Haris Mujić te mnogi drugi.

Na današnjem skupu u Jajcu također će biti predstavljeni svi kandidati koalicije SDA-SBB za načelnike općina u BiH.

Srednjobosanski kanton

Travnik – Admir Hadžiemrić
Gornji Vakuf – Sead Čaušević
Donji Vakuf – Huso Sušić
Fojnica – Sabahudin Klisura
Jajce – Edin Hozan
Vitez – Advan Akeljić
Novi Travnik – Refik Lendo
Busovača – Asim Mekić
Kiseljak – Adis Zrno
Bugojno – Haris Mujić

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/