Izvršeni pretresi u Novom Travniku, Travniku i Novoj Biloj: Tri osobe uhićene

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/
U dvije odvojene istrage, službenici Federalne uprave policije su u četvrtak po naredbama Općinskog suda Travnik na području Srednjobosanskog kantona uhitili tri osobe…

U jednoj akciji slobode su lišene dvije osobe inicijala A.D. i I.D. One su sa osobom inicijala E.M. koja trenutno nije dostupna tijelima gonjenja BiH, dovode u vezu sa izvršenjem većeg broja kaznenih djela iz oblasti imovinskih delikata.

Također, na dvije lokacije na području Travnika i Novog Travnika su izvršeni pretresi u kojima su pronađeni predmeti koji potiču iz kaznenih djela za koje se navedene osobe sumnjiče.

U drugom predmetu, slobode je lišena osoba inicijala J.J. koja se dovodi u vezi sa izvršenjem većeg broja kaznenih djela, također iz oblasti imovinskih delikata.

Izvršen je pretres lokacije u Novoj Biloj u kojoj su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem predmetnih kaznenih djela i to: oružje, streljivo, novac, mobilni telefoni, SIM kartice, dokumentacija i dr.

Nad osobama lišenim slobode se vrši kaznena obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju, u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Srednjobosanskog kantona.

Navedene aktivnosti su rezultat višemjesečnih istraga Federalne uprave policije i Kantonalnog tužiteljstva Srednjobosanskog kantona, priopćeno je iz FUP-a.

drukciji.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o