Izetbegović u Travniku: Oni koji budu pravili probleme državi, narodu te rukovodstvu SDA će otići iz SDA

Foto: tntportal.ba
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Općinska organizacija SDA Travnik organizovala je javnu tribinu ovoga petka u prepunoj sali Centra za kulturu općine Travnik na temu “Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja”. Uvodničar ove tribine je bio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH i član Predsjedništva BiH.

Na početku same tribine se obratio domaćin, predsjednik OO SDA Travnik i premijer SBK Tahir Lendo koji je istakao da nema podjele Travnika. Neće doći do preustroja ovoga grada te da se izlaz vidi u implementaciji reformske agende i jačanju privrede.

Nakon toga se obratio predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK Asim Mekić, i kazao da je u suštini današnja situacija dobra uz male probleme. Istakao je da su ovo mali problemi u odnosu na one koje su imali ranije te da su se uvijek borili sa nekim strankama ali SDA te probleme uvijek prevaziđe.

Uvodničar tribine, Bakir Izetbegović je istakao da je politička situacija u BiH vrlo kompleksna te da je potrebno razbistriti neke političke magle koje su se pojavile. Narodu se treba objasniti u kakvom se historijskom trenutku ova država nalazi. Bosna i Hercegovina više nema snažno prisustvo Međunarodne zajednice koje je naučila da ima.

U BiH je teško postizati kompromis i napredak obzirom na vrlo kompleksnu situaciju.

Kada je u pitanju razjedinjavanje i podjela u SDA, Izetbegović kaže kako je to duga priča te da je jedno sigurno – oni koji budu pravili probleme državi, narodu te rukovodstvu SDA će otići iz SDA.

tntportal.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/