Izetbegović: Ako se ovako nastavi, 2030. godine ćemo se pitati ko će nam zaraditi penziju

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović rekao je danas, odgovarajući na pitanje delegata Kluba Bošnjaka Denisa Bećirovića (SDP) da pravnih osnova za blokadu rada državnih institucija nema.

Kako je rekao, nema ni pravnih, ni političkih, niti razumskih razloga da se to čini.

“Jedini način da ovakve stvari više ne doživljavamo je da ih reguliramo propisima. Primati plaću, a ne dolaziti na posao i pri tome praviti štetu svakom građaninu ove zemlje je neodgovorno ponašanje”, dodao je Izetbegović.

Dodao je da su štete za takvo ponašanje ogromne i da se one mogu mjeriti u milijardama dolara i stotinama iseljenih ljudi.

“Ako se ovako nastavi za desetak godina će se pitati šta se ovdje radilo 2020./2021. godine kada je BiH gubila svoju biološku supstancu i kada su mladi ljudi odlazili, a 2030. pitat ćemo se ko će nam zaraditi penziju”, dodao je Izetbegović.

Podsjećamo, današnjoj sjednici prisustvuju i delegati Kluba Srba, koji odbijaju raditi u državnim institucijama od kraja jula kada su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona BiH kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/