IZ BUGOJNA KREĆE GENERACIJA 2000: Šesti turnir „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu krajem marta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Šestu godinu u nizu, na početku proljeća, bosanskohercegovački grad Bugojno postaje centar omladinskog rukometa kada je u pitanju region, ali i čitav svijet. Pred veliku premijeru koju će generacija 2000 imati narednog ljeta na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Katarske rukometne Federacije, predsjednika Al Šabija, kao i tehničku podršku MRK Iskra iz Bugojna, odnosno, direktora turnira Asima Šahmana, od 29. marta do prvog aprila u Bugojnu će svi ljubitelji rukometa moći da uživaju u još jednom turniru „Rukomet je moja budućnost“.

Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija, uz selekcije Austrije, Njemačke, Švajcarske, Poljske i Katara, sa generacijom koja tek izlazi na scenu, imaće prve važne velike provjere. Prava prilika i da svi zainteresovani posjete Bugojno i uvjere se u potencijal koji posjeduju „neki novi klinci“.

  • Sistem turnira ostaje isti. Igra se u četiri takmičarska dana sa dvije grupe po četiri ekipe uz razigravanje za plasman i finalni dan. Biće jako interesantno. Ove godine doveli smo i renomiranu selekciju Njemačke, koja je po prvi put gost na našem turniru. Nadam se da ćemo i ovog puta imati vrhunsko suđenje na IHF nivou. Kao i ranijih godina, postava će biti ista što se tiče sudijskih parova (Načevski-Nikolov, Stojković-Nikolić, Gubica-Milošević, Konjičanin-Konjičanin). Vjerujem da će sve proći, kao i do sada, u najboljem redu – kaže za Balkan-Handball.com čovjek koji je spojio Katar i Bugojno, dugogodišnji trener u Dohi, Asim Šahman, koji je gradu u kome živi donio ovu rukometnu ekskluzivu prije šest godina:
  • Jasno je da bez podrške federacije Katara ovo ne bi moglo da se organizuje. Hvala im na tome. Nadamo se da će uskoro turnir biti u kalendaru IHF. Samim tim, ovdje bismo mogli obezbijediti malo Svjetsko prvenstvo. Nadam se i vjerujem da će ova lijepa rukometna priča u Bugojnu potrajati još mnogo godina – zaključuje Šahman.

    Branilac titule je reprezentacija Slovenije, koja je prošle godine savladala Poljsku 23:22 u finalu.

balkan-handball.com

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/