Ispovijest Pere Gudelja: Kao da je tada neko sa mnom upravljao

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

”Ako bi sam sebi, za svoje trenutno zdravstveno stanje, davao ocjenu od 1 – 10, rekao bih da je osmica.Poslije svega što sam doživio i proživio, zaista se osjećam dobro i kako onda ne biti zadovoljan”, izjavio je u intervjuuVečernjem listu Pero Gudelj, vlasnik FIS-a iz Viteza, koji se, nakon 60 dana od pokušaja samoubojstva, oporavio i vratio kući iz sarajevske bolnice Koševo.

Gudelj, pohvalivši rad liječnika, rekao je kako je još je dalek put do njegova potpunog ozdravljenja te da će nakon boravka u toplicama, na još jedan operativni zahvat – estetsko saniranje desne strane oštećene kosti lubanje.

”To bi trebao biti i završni čin mog liječenja, uspješnog nadam se, sve uz Božju pomoć”, rekao je Gudalj i otvoreno progovorio o nesretnom događaju.

‘Zaista ne znam zašto sam ovo sebi učinio. Sve se dogodilo u hipu, bez ikakvih prethodnih razmišljanja i planiranja takvoga čina. Nisam u tom trenutku razmišljao ni o obitelji, ni o FIS-u. Dogodilo se i za mene neobjašnjivo i tu je jednostavno kraj tog dijela priče. Istina, tijekom liječenja rojile su mi se razne misli koje su išle unatrag sve do djetinjstva, siromaštva u kojemu smo živjeli, pa sve do nesretnog čina kojega sam napravio.

”A vratit ću se još jednom na taj nesretni čin koji je do svega ovoga doveo. Razmišljao sam satima i danima u došao do spoznaje da sam to učinio potpuno nesvjesno, kao da je, tada, netko sa mnom dirigirao. Stotinu, pa i tisuću puta sam se pokajao, zbog djece, ostale obitelji, FIS-ovih uposlenika, prijatelja. Osjetio sam,a ko to nije neskromno reći, da sam svima, na različite načine, potreban i to mi sada daje dodatnu snagu, da se vratim, da budem s njima, da nastavim tamo gdje sam prije nešto više od dva mjeseca bio”, rekao je Gudelj.

Osvrćući se na pisanje medija, društvene mreže i podršku koja je pristizala sa svih strana, te tvrdnje kako je, kao nitko i nikada do sada, ujedinio cijelu Bosnu i Hercegovinu, Gudelj kaže kako su mu se takve informacije činile ponekad i nestvarnim.

”Na neki način, a nezgodno mi je to reći, da se ne doživi i kao hvalisanje, sve je to meni govorilo da sam kroz život išao pravim putom. Davalo mi je to i poticaja i ohrabrenja da se borim za povratak, da nastavim put koji su mnogi ljudi, znani i neznani, ocijenili ispravnim. Hvala svima koji se u mislima brinu i mole za moje ozdravljenje, mojoj obitelji, suradnicima, uposlenicima, a ja svima, znanim i neznanim, želim trostruko više od onoga što oni meni žele”, rekao je Gudelj.

‘Bit će novih iskoraka i novih upošljavanja. Stati nećemo, obećavam”, rekao je i zahvalio svima koji su ga podržavali. ”Sve ću poduzeti da ponovo budem onaj ‘stari’ Pero Gudelj, svom poslu, ako Bog da, vračam se početkom 2016, vraćam se s punim jedrima u FIS, obitelji sam se već vratio, prijateljima i , svakako, svojoj družici – harmonici. Uz još jednom: Ako Bog da, a molim ga da prema meni bude milosrdan.”

Radiosarajevo.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/