Inspektori zapečatili 111 objekata i otkrili 107 neprijavljenih radnika

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/

Porezna uprava Federacije BiH je 2. juna, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 256 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji pružaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne djelatnosti, saopćeno je iz Porezne uprave.

U toku ovih aktivnosti inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 107 neprijavljenih radnika, 78 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa i 113 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja. Zapečaćeno je 111 objekata.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdati su prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 381.250 KM.

Porezna uprava FBiH nastaviti će aktivnosti istim intenzitetom na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava se zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

fokus.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/