Idrizbegović: Vladajuće POLITIČKE PARTIJE I ZVANIČNICI SIMBOL KORUPCIJE I NEPOTIZMA

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/
Korupcija je ušla u gotovo sve pore bh. društva. Novac se daje portirima na ulazima u različite ustanove ukoliko građani ispred iste žele nedozvoljeno parkirati automobil ili ‘preko veze’ posjetiti porodilje ili bolesnika, daje se novac i medicinskim sestrama, službenicima za ‘ubrzavanje’ procedura prilikom izdavanja najrazličitijih dokumenata, posebno u oblasti imovinsko-pravnih odnosa, carinicima na granici, policiji za oproštaj prekršaja. Korupcija je na jedan bolestan način postala sastavni dio tradicije u Bosni i Hercegovini, koja naprosto guši sve poštene građane.

Posebno su uobičajeni slučajevi u kojima se bukvalno kupuju radna mjesta. Konkursne procedure postanu formalnosti, a sposobnost kandidata nebitna, što je posebno pogubno za društveni sistem, jer takvi pojedinci kasnije uglavnom slabo doprinose društvenoj zajednici.

Ogroman broj državnih službenika je u jednom istraživanju priznao, da su prilikom zapošljavanja dali mito ili su imali neku vrstu popularne ‘veze’, odnosno protekcije. U  našem gradu, preko upućenih se može doći do osoba kojima je potrebno dati novac kako bi se dobilo zaposlenje.

Predsjednik BOSS-a Bugojno

Safet Idrizbegović

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o