I ovo je Bosna i Hercegovina: Bugojanac Semir Buljina magistar Sociologije radi na građevini

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/pripremazimnice/

Semir Buljina je mladi perspektivni Bugojanac koji je završio studij Sociologije u Mostaru, te nakon diplomiranja, istu i magistrirao. Godinama konkuriše i pokušava dobiti posao, ali je to za njega postala nemoguća misija.

Kako vrijeme odmiče okrenuo se drugim poslovima gdje želi da zaradi na dostupniji način. U Bugojnu ne može da pronađe posao u struci jer ima podobnijih od njega sa diplomskim studijem, iako ima magistarsku diplomu i to je nedovoljno da se zaposli u rodnom gradu zbog čega mora irgetovati na građevini u drugom gradu.

Nažalost sve više stranke zapošljavaju svoje kadrove te se konkursi u školama raspisuju za već određene kandidate. Primjer je kandidat iz Srednje tehničke škole, nakon što je jedan kandidat izašao sa intervjua, smijao se ostalim kandidatima za određenu poziciju gdje se tražio jedan profesor. Politika sve više uzima maha u našem gradu.

Ovim putem želimo upoznati javnost šta se sve dešava u našem lijepom Bugojnu. Nadamo se da će imati sreće te da će dobiti posao u skorijoj budućnosti.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o