Humanisti i dobri ljudi razočarani: Općinski sud u Bugojnu naredio iseljenje Udruženja Đerđef!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Za sve članove Udruženja Đerđef Bugojno i sve humane ljude širom naše zemlje ali i mnogo šire iz Općinskog suda Bugojno stigla je zaprepaštujuća vijest. Naime, po odluci ovog suda zbog neizmerenog duga od 2.629,20 KM ovo Udruženje morati će iseliti iz prostorija u ulici Sultan Ahmedovoj. Ovo humanitarno udruženje, jedno od najpoznatijih u našoj zemlji, sa velikim brojem priznanja za pomaganje onima kojima je pomoć prijeko potrebna oglasilo se saopštenjem koje prenosimo u cijelosti.

Poštovani prijatelji udruženje Djerdjef poziva sve naše prijatelje humane ljude kojima je stalo da mi opstanemo u Ulici Sultan Ahmedovoj broj 100 i da dalje pomažemo teško oboljelima dobili smo tužbu i takodjer ako ovih dana ne platimo iznos 2629,20 KM morat cemo da se iselimo posto smo dobili 1.10.2015 da je ugovor istekao za nase Udruženje ako ovo ne uplatimo necemo moci opstati ovdje u ovom prostoru jer je prostor Općinski tako da ja kao predstavnica Udruženja nemam sredstava da platim pa vas pozivamo na Humanitarni koncert kako bi smo mogli isplatiti ovaj dug i produiziti ugovor i pomagati svima kojima je pomoc potrebna jer mnogima smo spasili živote bit će jedna velika lista ispred Djerdjefa sa apelima koliko smo pomogli bolesnima.Svake godine predjemo preko 100 HILJADA KM humanosti sto je to poznato onima koji su nam se obratili i onima kojima smo pomogli.

Iako smo uredno poslali molbu da nam pomognu odpisivanjem ovog duga nisu nam to učinili nego naprotiv dobili smo dopis za iseljenje ako ne platimo zbog ovog duga za kiriju a vjerujte da ni u nasem Djerdjefu nemamo struju kako smo uselili koristimo struju iz poslovnog prostora Korzo zahvaljujemo se nasem komsiji koji nam je pomogao.Dragi prijatelji pozivam vas u Vila Grande da napravimo humanitarni koncert da isplatimo Opcini Bugojno dug.Nadamo se da cete nas podrzati zbog Bolesni iako imamo socijalnu ustanovu i Opcinu Bugojno u nase udruženje Djerdef svakodnevno dolaze da traze pomoc od najmladji do najstariji, demobilisani borci djeca sa leukemijom,žene sa rakom dojke,za srce, transplataciju bubrega sve sto ove ustanove koje trebaju svoj posao da rade ne rade ga ispravno i zato smo mi piimorani da prosimo da molimo ljude marku po marku da uplate.Ja Kalbic Šida izjavljujem kao predstavnica Udruženja Djerdjef da necu iseliti iz ovog prostora ako mi date podrsku ako vam je stalo pomoci bolesnima mi smo i dalje uz vas ako ne ja cu utorak iseliti iz ovog prostora a vi ćete se morati obratiti Opšini Bugojno,Socijalnim ustanovama oni vam sigurno neće pomoći koliko vam je udruzenje Djerdef pomoglo.Nadam se da ce ovo javnost da procita i sazna istinu ako nasa Opcina ne moze da pomogne da nas oslobodi placanja kirije koji nemaju nikakve uslove kako ce onda pomoci vama.Sva uduzenja koja su registrovana imaju poticaj iz Opcine Bugojno a nase Udruženje nije dobilo ni marku od 2012 godine zalosno a najjace smo uduzenje koje pomaze tesko oboljelima sve cemo u javnost da damo kome smo pomogli mogu nas da ne pomognu jer ne trosimo njihov novac ne idemo po Turskoj i izletima,ne trošimo na gluposti mi smo vjerovatno za njih seljaci koji ne znaju trositi sa budjeta novac.Morat ce da nam daju ono sto nam pripada prosle godine smo potpisali ugovor nismo vjerujte dobili novac otisao je nekom drugome vjerovatno onima koji putuju po Turskoj.i troše novac sta ces mi prosijaci spasavamo zivote.Dragi moji prijatelji da vas vidim sada jeste li da Djerdjef opstane u ovom poslovnom prostoru jadnom i čemernom ili ste da iselimo.Zao mi je samo zbog naših teško oboljelih imate dosta snimaka mozete da ih pogledate. Našem dragome načelniku Hasanu Ajkuniću poručujemo da nam produži ugovor u ponedjeljak. Nase udruženje Djerdjef ce postojati Ako Bog da i bez ovog poslovnog prostora dodjite zajedno da napravimo koncert pa da platimo dug i da spasimo mnoge živote bujrum do vas je, stoji u saopštenju koje je potpisala predsjednica ovog udruženja Šida Kalbić.

Naša ekipa posjetila je Udruženje Đerđef u njihovim prostorijama, a na licu predsjednice Kalbić zatekli smo tugu i razočaranje ovom odlukom. Načelniku Ajkuniću i općinskim vlastima poručila je da će iz ovoga izaći još jača, te se zahvalila svim humanim ljudima koji su je kontaktirali i pružili ogromne riječi podrške.

Tokom našeg razgovora sa predsjednicom Kalbićem, humanistkinju godine u izboru Džeka popularnosti BiH, kontaktirao je Selmir Basara, Bugojanac koji je zahvaljujući Đerđefu otputovao na liječenje od leukemije u Sarajevo. U Selmirovom glasu osjetili smo gorčinu i razočaranje.

Ne mogu da vjerujem, evo ležim u Sarajevu zahvaljujući mom Đerđefu i majci Šidi te humanim ljudima, a oni hoće da nas istjeraju. Šido, naša majko, skupit ćemo novac i platiti taj prostor, uzmite novac sa mog računa ako treba, dodao je razočarani Basara.

Treba istaći da je podrška ovom udruženje koje se bavi tkanjem, vezenjem i izradom narodnih nošnji stiže iz cijele Bosne i Hercegovine, a o samom udruženje nedavno su pisali svi mediji u regionu koji su objavili priču o tome kako ovo udruženje bolesnim ljudima pomaže izradom narodni nošnji, što je specifičan slučaj u cijeloj Evropi.

Općinski sud u Bugojnu naredio iseljenje Udruženja Đerđef Bugojno

Posted by Bugojno Danas on 3. oktobar 2015

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o