Hozić porijeklom iz Bugojna karijeru gradi u Austriji

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Kenan Hozić je rođen 3. Marta, 2011. godine u Grazu gdje i danas živi sa svojom porodicom.

Sportom se počeo baviti od svoje pete godine. Prvenstveno je počeo trenirati tajlandski boks, do svoje osme godine kada je izrazio želju da trenira fudbal.

Prvi klub mu je bio FV RBZ Graz, gdje se zadržao 6 mjeseci, nakon čega prelazi u SV Justiz Kids Akademie (Christian Lang) koji je jedan od trenera u SK Sturm Graz. Važno je spomenuti u spomenutoj Akademie Christian Lang rade treneri iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Angole i Austrije koji su bili uspješni kao fudbaleri.

Za Kenana kažu da ima potencijala i da je jako talentovan. Kenan je tehnički veoma dobar, ima preglednost na terenu. Timski igrač, borbenost i maksimalno se trudi da uradi ono što mu je trener rekao.

Igra na poziciji centralnog veznog, s tim da povremeno igra i u odbrani. Sa svojih nepunih 10 godina Kenan igra standardno za U11, a također nastupa i za U10 i U12. Klub za koji navija je Bayern München, a uzore vidi u našim reprezentativcima kao što su Pjanić, Džeko i Bešić, a od ostalih fudbalera Mane, Salah, Ronaldo.

Roditelji su mu porijeklom iz Bugojna. Redovno prati naše reprezentantivce. Osvajao je razne nagrade i priznanja. Visok je 144 cm.

Cilj mu je da jednog dana zaigra za omiljeni klub Bayern München i za svoju Bosnu i Hercegovinu.

Bhtalents.net

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o