Hotel Villa Grande Bugojno otvorio fitnes klub, Finsku saunu i Tursku kupelju

Hotel Villa Grande u Bugojnu se može pohvaliti da je konačno došlo do realizacije i pokretanja dodatnog sadržaja hotela kao sto je Finska sauna, tursko kupatilo i fitness klub. Ovim je postao i jedini hotel na našem području sa ovakvim sadržajem.

Postavili smo nekoliko pitanja menadjeru hotela gdinu.Safetu Durakoviću..

1. Recite nam nešto više o dobrobiti Finske saune?

– Dobrobit Finake saune je kako za ljudsko tijelo tako i za ljudski um.
Ima snažno detoksikacijsko djelovanje. Boravkom u sauni potiče se znojenje, otvaraju se pore i time stimuliše izlučivanje štetnih materija i toksina iz organizma nakupljene hranom, kozmetikom i drugim zagadjenjima iz okoliša. Ima anti stress učinak na um čovjeka jer potiče da se opusti napetost u tijelu i potakne probavu. Takodjer uravnotežuje hormone, zbog smanjenog hormona stresa Finska sauna osigurava ravnotežu svih ostalih hormona i potiče rad nadbubrežnih žlijezda. Pomaže kod bolova u mišićima, što je jako važno kod osoba koje se bave sportom a kojima treba brzi oporavak od ozljeda te istegnuća.
Smanjuje obolijevanje od gripe i prehlade, poboljšava cirkulaciju te izgled kože.
Dobrobit ove saune je zaista višestruka i drago nam je da našim gostima pružimo najbolje.

2. Rekli ste nam o Finskoj sauni, sada nam recite nešto više o turskom kupatilu?

– Tursko kupatilo ili hammam je kupanje u pari i po tradiciji potiče sa bliskog istoka. Vazduh bude zasićen vlagom a temperatura ide i do 50 stepeni Celzijusovih. Odlično je za detoksikaciju, kožu, dišne puteve i sinuse. Mnogi ljudi ga smatraju pravim zadovoljstvom jer dobro utiče na organizam i osvježava.

3. Vidimo da ste se baš potrudili i da pratite Evropske standarde. U skladu s tim otvorili ste i fitness klub?!

– Da, zaista se trudimo svakim danom biti bolji. Naš fitness klub će biti dostupan kako gostima hotela tako i gradjanima našeg grada koji budu željeli tu trenirati. Potrudili smo se da fitness klub bude u potpunosti opremljen različitim spravama i pohvalit ćemo se kako su to nove sprave po zadnjim standardima. U sklopu fitness sale se nalaze dva sanitarna čvora, dvije svlačionice, dvije tuš kabine sa fenovima, dvije kabine za presvlačenje, ormarići za obuću i garderobu. Ističemo da je temperatura zraka regulisana, i da je jako prijatno unutra dok je vani i preko 30 stepeni. 🙂

4. Na kraju, recite nam o daljim planovima hotela?!

– Planova uvijek ima, i zaista ćemo se truditi da budemo najbolji. Tako nam je sada u planu da uradimo konferencijsku salu, kao i dodatni wellnes centar, te bazen.
Takodjer, spomenut ću da nam je cilj proširiti i smještajni kapacitet na 120 kreveta (sada brojimo 88) i i 8 luksuznih apartmana.

Nažalost, situacija sa pandemijom covid-19 je usporila sve naše planove ali nadamo se najboljem i da ćemo nastaviti tempom kojim smo planirali, te nove planove realizovati u nadolazećoj 2021.godini.

Učinit ćemo sve da se približimo i petoj zvjezdici te da i ona zasija sa postojećih četiri.

Želimo da Bugojno i Bugojanci imaju čime da se ponose u svome gradu.