HO “Merhamet” MDD Bugojno provodi akciju “Kurban 2015”

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Humanitarna organizacija “Merhamet”, Muslimansko dobrotvorno društvo Bugojno sa adresom ulica dr.Wagnera 11, pored taxi stajališta u Bugojnu uspješno provodi akciju “Bosanski kurban”.

– U Merhametovim prostorijama u ulici dr.Wagnera broj 11. primaju se uplate za kurban iz Australije, čije se klanje u saradnji sa “Merhametom” Australije vrši po islamskim propisima. Na ovaj način pomažemo socijalnom ugroženom stanovništvu u kriznim područjima. Vrijednost Kurbana iz Australije je 250,00 KM. HO “Merhamet” MDD i ove godine provodi akciju “Bosanski kurban”. Cilj je da se u okviru ove akcije otkupe kurbani od naših povratnika. Na ovaj način obezbjeđujemo meso za javne kuhinje “Merhameta”, a istovremeno pomažemo povratnike, nezaposlene, demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove, kao i građane ugrožene poplavama i klizištima. Vrijednost domaćih Kurbana je 350,00 KM, istakli su nam iz Merhameta.

– Sve dodatni informacije svi zainteresovani mogu dobiti u sjedištu Merhameta u ulici dr.Wagnera 11. kod taxi stajališta ili putem telefona 030 254-823.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/