Helez poručio da će mu prioritet biti NATO put

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je održana treća sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, nakon čega su se neki od kandidata za buduće državne ministre obratili javnosti.

Na sjednici se razmatralo o podobnost kandidata i davanju preporuka za potvrđivanje kandidata za obavljanje dužnosti ministara i zamjenika ministara u novom sazivu Vijeća ministara.

Svi kandidati prošli su provjere i sada je na red Predstavnički dom Parlamenta BiH koji će zasjedati u srijedu kada bi se trebala donijeti konačna odluka o imenovanju budućih državnih ministara.

Nakon zasjedanja Komisije, medijima se prvi obratio Zukan Helez, kandidat za ministra obrane BiH. Helez je poručio da će njegove težnje ići u pravcu ubrzanja puta BiH ka NATO savezu, poboljšanju položaja Oružanih snaga BiH i sl.

Naravno, ukoliko budem izabran nastavit ću da radim što bolje, da ubrzam put ka NATO-u i poboljšam položaj Oružanih snaga BiH i sl. Očekujem da se pokrenemo i da ne bude blokada kao što je bilo do sada. Ne treba nam puno da budemo za nijansu bolji, a ja želim da to bolje bude puno bolje”, poruka je Heleza.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/