Bećirovićevi prijedlozi za ambasadore: Na spisku diplomate, novinari, političari…

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Prijedlozi za ambasadore član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović u nekoliko država već su poznati.

Osim Zlatka Lagumdžije koji će biti ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama na listi je i Damir Arnaut (Naša stranka) kao ambasador u Njemačkoj. Arnaut je ranije obavljao funkcije ambasadora BiH u Australiji i Novom Zelandu

Dogradonačelnik Sarajeva Haris Bašić (Narod i pravda) prijedlog je za ambasadora BiH u Vijeću Evrope. Od 2015. do 2018. bio je ambasador BiH u Kraljevini Danskoj te nerezidentni ambasador BiH za Litvaniju i Latviju.

Direktoricu Sektora za edukaciju VTKBiH Elmu Kovačević-Bajtal, suprugu analitičara Esada Bajtala, je predložio za ambasadoricu u Crnoj Gori. Kovačević-Bajtal doktorica je nauka iz oblasti lobiranja i bivša je ambasadorica BiH u Norveškoj.

Prijedlog za ambasadora u Belgiji je novinar Erol Avdović, on je dopisnik iz Ujedinjenih naroda za medije iz BiH, iz Hrvatske, Njemačke i Turske, kao i londonsku WTN ( Worldwide Television News), agenciju “Sense” iz Brisela, te saradnik američkih medija.

Poznati bh. diplomata Haris Hrle predložen je za ambasadora u Indiji. Inače, Hrle je bio ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama, Austriji i Saudijskoj Arabiji.

Dosadašnja uposlenica Ministarstva vanjskih poslova Amina Arifović prijedlog je za ambasadoricu u Italiji, a bivša ambasadorica BiH u Japanu Anesa Kundurović predložena je za ambasadoricu u Danskoj.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/