Hasnija Zahirović: Apsurdistan zvani Donji Vakuf

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Hasnija Zahirović iz Donjeg Vakufa objavila je na svom Facebook profilu priču pod nazivom “APSURDISTAN U KOJEM ŽIVIMO ZVANI BIH zvani Donji Vakuf”

U nastavku pročitajte o čemu se radi…

“Vjerovali ili ne, dođete da zakažete vjenčanje, dakle želite da se vjenčate. (Osnovno ljudsko pravo). I dođete da zakažete vjenčanje i službenici na šalteru kažu ne možeš zakazati vjenčanje jer tvoj otac nije platio komunalnu taksu!!!! Nigdje ne piše da taj papir treba da bi se neko vjenčao, a u ostalom kakve veze neko ima sa tim što njegov otac nije platio nešto, kakve???Dođete da predajte papire za dječiji doplatak kažu dokaz da ste platili komunalnu taksu??? Molim lijepo gdje to piše??? Ovo nigdje na dunjaluku nema samo kod nas.

Dođete da izvadite rodni list, uvjerenje o državljanstvu, prvo dokaz da ste platili komunalnu taksu??? Komunalnu taksu na kuću čiji niste vlasnici?

Predajete papire za stipendiju, kažu prvo uvjerenje da ste platili komunalnu naknadu??? Gdje to ima molim vas lijepo? Gdje, igdje? Na dunjaluku?

Halo gospodo, otac tvoj nije platio komunalnu taksu pa ne možeš da se vjenčaš u Donjem Vakufu. Vlasnik stana u kojem živiš nije platio komunalnu taksu pa ne možeš da izvadiš rodni list ili ostavariš pravo na dječiji doplatak. Pa gospodo draga u normalnom svijetu daju se stimulansi mladim bračnim parovima samo kod nas kažu hej ne možeš da se vjenčaš jer tvoj otac nije platio komunalnu taksu. U normalnim okolnostima za dječiji doplatak ti treba samo dokaz o visini primanja ili čak bez obzira na visinu primanja u mnogim zemljama svako dijete ima pravo na dječiji doplatak.

Ok vjenčati ćemo se u Bugojnu, Travniku, Mostaru, Sarajevu, mnogo gdje drugo gdje se ta praksa ne provodi.Izvadit ćemo rodni list u drugoj općini jer može naravno bez problema.

Da li u manjim općinama ili gradovima, općina pripada pojedincima, njihovo je vlasništvo pa se može tako određivati što je uslov da neko može da se vjenča ili da podigne rodni list???

Možda sam ja jedina luda, ko će ti ga znati!

Ovo je Donji Vakuf

Ovo je Bosna i Hercegovina

Ovo je Balkan

Ovo je apsurdistan

Ovo je za vjerovali ili ne!!!” -.napisala je Hasnija Zahirović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/