Hasan Ajkunić: Ovo mi je jedan od najljepših iftara koje sam imao u svoje 63 godine

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Dana 22.05.2019. g. po plemenitoj direktivi Nj. E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta prof. dr. Muhameda b. Abdulkerima El-Isaa, u mubarek mjesecu ramazanu, Ured Lige i Centar u saradnji sa Općinom Bugojno su organizovali iftar za stanovnike ovoga područja. Iftaru u Kulturnom centru princeze Dževhere prisustvovao je uvaženi direktor Ureda Lige muslimanskog svijeta u Sarajevu i nadzornik Kulturnoga centra princeze Dževhere dipl. inž. Abdullah bin Rahmatullah Qari, uvaženi načelnik općine Bugojno gospodin Hasan Ajkunić kao i mnogobrojni stanovnici ovoga područja. Iftar, kome je prisustvovalo 175 osoba, protekao je u prijateljskoj atmosferi.

Načelnik Hasan Ajkunić je pozvao svoje prijatelje i kako kaže: Doživljavam ovo kao jednu porodicu, nemojte dozvoliti da ne pričamo izmeđuse. Mi nismo nakaradni kako neki pričaju da je “bijela kuća” nakaradna. Vjerujte da sam ponosan na sve ono što se radi u “bijeloj kući”. Svaki čovjek može biti ponosan, ja kao načelnik sam prezadovoljan, ovo mi je jedan od najljepših iftara koje sam imao do sada u svoje 63 godine”.

Gostima se obratio i uvaženi direktor Ureda Lige muslimanskog svijeta u Sarajevu i nadzornik Kulturnoga centra princeze Dževhere dipl. inž. Abdullah bin Rahmatullah Qari kazavši: Želim se zahvaliti vama uvaženi gosti što ste se odazvali pozivu zaista veliko hvala i čast mi je što ste večeras sa nama. Ovaj kulturni centar je otvoren za sve ljude dobre volje bez obzira na vjeroispovijest i bez obzira na etničku pripadnost. Vrata našeg centra su vam uvijek otvorena, želim naglasiti da vam ovom prilikom prenosim iskrene i najljepše pozdrave Nj. E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta uvaženog prof. dr. Muhameda b. Abdulkerima El-Isaa.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/