Da li je namješten konkurs za sekretara u Trećoj osnovnoj školi Bugojno?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Upravni odbor Treće osnovne škole Bugojno je po drugi put raspisao konkurs za sekretara pomenute škole nakon što je isti poništen u februaru ove godine bez obrazloženja.

Konkurs je ponovo raspisan i objavljen na portalu www.e-skole.ba 17.5.2019. sa rokom trajanja konkursa od 8 dana od dana objavljivanja. Portal Bugojno Danas je isti preuzeo i objavio kako bi više potencijalnih kandidata znalo da je konkurs raspisan s obzirom da mali broj onih koji žele konkurisati znaju da se nekada konkursi za škole raspisuju i na portalu www.e-skole.ba. Dakle, zadnji dan za predaju dokumentacije je petak 24.05.2019. godine.

Ništa tu ne bi čudno bilo da nam se u redakciju nije javio potencijalni kandidat diplomirani pravnik (ime poznato redakciji) kazavši “Stavili obavijest da je intervju u petak (24.05.2019). A, još traje rok od 8 dana za prijavu. Oni su obavezni po Kriterijumu da oglas istovremeno objave u novinama, na njihovoj oglasnoj ploci i EMIS stranici škole. Znači, morao je biti objavljen 17.05.

Dakle, osoba koja se odlučila prijaviti na konkurs sumnja da je u pitanju “štimanje” konkursa nekome jer je u petak intervju kako su i objavili na portalu www.e-skole.ba dan nakon što smo mi konkurs objavili na našem portalu, a 8 dana od dana raspisivanja konkursa 17.05. ističe u petak, dakle sumnja se da je konkurs objavljen prije 17.05. Da li se nekome žuri da se konkurs što prije okonča?

Odlučili smo čuti i drugu stranu priče te smo odmah kontaktirali direktoricu Treće osnovne škole Bugojno Amelu Haračić tražeći objašnjenje za pomenutu situaciju da nam objasni o čemu se radi. Direktorica se oglušila na naše upite dva puta.

Ovim putem opet tražimo objašnjenje uprave škole i direktorice da demantuju naša pisanja ili da objasne kada je tačno konkurs raspisan i na kojim mjestima jer ima kandidata koji se žele prijaviti.

U nastavku pogledajte konkurs koji je raspisan i obavijest za intervju:

O kojem konkursu se radi pogledajte u nastavku, prilažemo Vam poništeni konkurs iz februara ove godine koji je tada raspisan u Nezavisnim novinama, a koji smo također objavili da što više potencijalnih kandidata sazna za konkurs, dok se uprava škole ovaj put odlučila da ne objavi konkurs u Nezavisnim novinama već na slabo poznatom portalu za konkurse škola www.e-skole.ba.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/